El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Generalitat Valenciana invertirà 70 milions d'euros en les carreteres de les comarques centrals

Carretera de Planes a Almudaina

A les 71 actuacions que previstes per la Conselleria d'Obres Públiques a les carreteres, s'ha de sumar aquelles en matèria d'infraestructures ferroviàries i vies verdes, que inclouen la millora de la línia Alcoi-Xàtiva i de la via verda Alcoi-Gandia.

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, s'ha reunit amb els alcaldes de les comarques centrals afectats per aquest pla de millora, que beneficiarà a 116 municipis de La Vall d'Albaida, La Costera, La Safor, L'Alcoià i El Comtat, amb una població de 467.797 habitants.

Salvador ha explicat que la Generalitat ja ha executat una inversió de 18,8 milions d'euros en 38 actuacions, sumades a les 33 que té programades o en estudi per valor de 32,9 milions d'euros. En total s'actuarà sobre 154 km de la xarxa autonòmica, la qual cosa representa un 43% del total de les carreteres de la Generalitat en aquesta zona.

Paral·lelament també estan previstes actuacions com a part del Programa Estratègic per a la Millora de les Infraestructures, la Mobilitat i el Transport de la Comunitat Valenciana (Uneix) 2018-2030. Dins del programa Uneix es contempla la finalització de l'autovia A-33 que connecta les autovies A-31 (Xàtiva- La Font de la Figuera); i la proposta d'autovia l´Olleria-Gandia CV-60, que connectarà l'A-7 amb el corredor costaner vertebrant les comarques de La Costera, La Vall d- Albaida i La Safor.