El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Generalitat atorga més de 25.000 euros per a les biblioteques d'Alcoi

Biblioteca Infantil del Tirisiti / Ajuntament d'Alcoi

Alcoi rep unes subvencions per part de la Generalitat Valenciana d'uns 25.824,48 euros per a destinar-les a les biblioteques i agències de lectura de la ciutat.

Des de l'Ajuntament d'Alcoi volen incentivar la lectura a totes les persones, però sobretot a la joventut, per això, per part de la Generalitat Valenciana s'ha rebut unes subvencions per a destinar-les a les biblioteques i agències de lectura. Amb la quantitat de 25.824,48 euros, diners que s'invertiran en l'adquisició de material bibliogràfic i per a realitzar activitats que fomenten la lectura.

A més a més, cal destacar que Alcoi començara a formar part de l'equip Lighthouse Libraries, grup que s'encarrega d'implantar innovacions i noves formes d'animar la lectura per a totes les biblioteques europees.

Segons Raül Llopis, regidor de Cultura, remarca el fet que "amb aquestes ajudes podrem millorar el servei de les biblioteques municipals, ja que podrem disposar de més material i un equipament més adequat".

Són vàries les acciones que l'ajuntament està realitzant amb l'objectiu d'ajudar a les biblioteques de la nostra ciutat. Cal recordar que la regidoria està treballant per a desenvolupar un projecte per a la tercera planta de l'edifici del Centre Cultural Mario Silvestre.

La Xarxa de Biblioteques Públiques Municipals d'Alcoi la formen en l'actualitat les biblioteques municipals de la Biblioteca Central Ricardo Senabre, situada en la primera planta del Centre Cultural Mario Silvestre i la biblioteca infantil Tirisiti situada a la planta baixa del mateix edifici; la Biblioteca de la Zona Nord, situada en la segona planta del Centre Social de la Zona Nord; l'Agència de Lectura Uixola, en la plaça Enric Valor i la Biblioteca del Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó.

L'accés a totes aquestes biblioteques és gratuït, públic i universal. Només s'exigeix el carnet de soci per al préstec bibliogràfic i per a l'ús de determinats serveis, com l'accés a Internet o l'accés a servei audiovisual.