El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La gent es llança al carrer a gaudir del cap de setmana i dels bars

Una terrassa al barri de Santa Rosa

Alegria als carrers de les comarques en el primer cap de setmana d'obertura de les terrasses dels bars. Es percep precaució i seguiment de les mesures de seguretat, però no es pot abaixar la guàrdia.

El matí de dissabte ha acompanyat i fins que a les 16 hores ha començat a caure aigua del cel, els alcoians s'han llançat al carrer per a gaudir del primer dia de terrasses. Han estat dos mesos de restriccions pel que fa a l'hostaleria i els bars, cafeteries i restaurants que han decidit obrir ho han notat.

Això sí, les autoritats alerten sobre la necessitat de mantindre totes les normes de seguretat. Ja se les sabem: 4 persones per taula, llevar-se la mascareta només per a consumir i aguardar les distàncies.

Les xifres de contagis i incidència acumulada són positives a les comarques, tot i que a les grans ciutats ja han percebut un lleuger increment de positius quan no es compleix ni una setmana des que es va decretar l'obertura dels bars.

Mentre no es consolide el procés de vacunació, estem en perill.

Tan sols 6 municipis de les comarques, dels 32 que depenen de l'àrea de salut, han sumat casos en els últims dies. Alcoi suma 7, Cocentaina 4, Muro 3, Banyeres de Mariola 2, i Onil i Ibi un cadascun. També hem sumat tres morts, que corresponen als municipis d'Alcoi, Castalla i Ibi.