El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La gerència de Magosa negocia el traspàs de l'empresa a un grup inversor

Jornada de vaga a les portes de Magosa el passat 17 gener

Els treballadors s'han concentrat cada mes des d'octubre de 2018 per a denunciar impagaments.

L'empresa tèxtil Magosa podria canviar de gerència pròximament, tot després que l'actual direcció estiga negociant el traspàs de la firma a un grup inversor. Aquest traspàs és un dels compromisos assolits per la gerència amb els treballadors de Magosa, que durant els últims mesos s'han mobilitzat reiteradament per a denunciar impagaments salarials.

L'última acció de protesta va tenir lloc els dies 18 i 19 de febrer, amb la convocatòria d'una vaga que segons fonts sindicals va ser secundada pel 90% dels treballadors. L'acord per a tornar a emprendre l'activitat s'ha assolit després que la gerència es comprometera a negociar el traspàs, així com al pagament d'una de les nòmines pendents i dels dos dies en què es va mantenir l'última vaga. "Continuarem negociant amb la pròxima gerència, perquè amb la que tenim no hi ha manera de negociar res, tot ha de ser a base de vaga", comenta el president del comité d'empresa de Magosa, Miguel Fresneda.

Malgrat que s'ha assolit un acord puntual, encara hi ha una cinquantena de treballadors de Magosa que reclamen dues mensualitats. Tal com asseguraven els mateixos treballadors en la porta de l'empresa durant una jornada de vagaels retards en el pagament de les nòmines han tingut lloc durant l'última dècada, encara que la situació s'ha agreujat en els últims dos anys.

Fresneda apunta a una "nefasta direcció" com la causa d'aquesta situació. "La facturació durant els últims 8 anys ha estat pràcticament la mateixa, amb una producció mensual d'aproximadament 180 tones de tintura. Ha sigut la gerència qui no ha sabut portar l'empresa avant" ha reconegut el president del comité d'empresa.