El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Glorieta repeteix com a centre gastronòmic de la festa alcoiana amb Tapa i Festa

Tapa i Festa, edició del 2017
A hores d'ara ja s'han ocupat 14 dels 15 llocs previstos per a hostaleria a la Glorieta. Enguany hi haurà molta varietat amb empreses locals però també degustacions d'Argentina o Xile

Estarà obert des de divendres 20 a la nit, i en un ampli horari des de les 10 del matí fins a les 2 de la matinada. Allí es podran menjar des de bocates i hamburgueses, fins plats típics de la zona com l'arròs, però també hi ha espai per a degustacions brasileres o xilenes, entre altres.

Obrirà les portes el mateix divendres 20 d'abril a la nit per a oferir el servei de sopar, i estarà obert amb un ampli horari fins al dia 24 d'abril. A hores d'ara hi ha ocupats 14 dels 15 llocs habilitats, i l'organitzador Tomás Tomás de SEA Eventos explica que encara hi ha temps per animar-se a participar el Tapa i Festa. Alguns dels comerços o hostalers que participen ho han fet des de la primera edició, com el bar Bahia 2 o El Secreto Ibérico; altres, com La Isla del Tesoro o A la Brasileña, repeteixen de l'any passat. Però també hi ha novetats, com dos 'food trucks', una d'elles molt coneguda, 'Arròs i Tartana' del cuiner Rafa Blasco. A més, hi haurà molta varietat, amb tavernes xilena, alemanya o valenciana. Tomás Tomás diu que hi haurà "arròs, plats típics, bocates, menjars internacionals, serà molt sortit". Com ha passat els anys anteriors, l'esdeveniment està patrocinat per Cerol i Mahou.

Però a la Glorieta no hi haurà tan sols menjars. Del 21 al 24 hi haurà cada dia a migdia música en directe de festes. També es podrà gaudir de diverses actuacions del mag Hugo. I a les nits, a partir de les 22 hores, hi haurà Discomòbil. A més a més, Tomás Tomás explica que està oberta la possibilitat de fer dinars organitzats per part de grups o filaes. Des de SEA Eventos faciliten el llistat d'operadors per a fer les gestions pertinents.

Tapa i Festa obrirà divendres 20 a la nit. El dia de l'Entrada obrirà de 8 del matí a 2 de la matinada. La resta de dies des de les 10 del matí fins a les 2 de la matinada.

És la tercera edició d'aquest Tapa i Festa que cada any atrau més visitants. En la primera edició tancaren amb 10.000 visitants, i l'any passat foren 12.000 les persones que hi passaren per la Glorieta per a picar alguna cosa en festes. La regidora de consum, Maria Baca, diu que la intenció és oferir un "espai d'entreteniment i degustació, on la gent puga compartir i viure la festa, al mateix temps que complementem i augmentem l'oferta d'oci durant les festes".

 

El PP reclama la falta d'un concurs públic per a adjudicar la gestió del Tapa i Festa

Tapa i Festa no està exempta del debat polític. De fet, des del primer any d'organització des del Partit Popular han criticat que s'organitza sense concurs públic quan consideren que hauria d'eixir a licitació. La regidora Amalia Payá diu que és un "plec de condicions que no representa cap dificultat" i no entenen per què no es trau el concurs. Payá assegura que "critiquem la mala gestió, però ja no sabem si hi ha mala gestió o algun tipus d'interés ocult".

Al respecte, i preguntada en la roda de premsa de presentació del Tapa i Festa, la regidora Maria Baca diu sobre les crítiques del PP que "és una qüestió de com cadascú fa política". Baca assegura que "no hi ha interés ocult en que siga Tomás Tomás o qui siga. S'ha oferit a tres empreses i només SEA Eventos va presentar projecte".