El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La gran aposta de l'Associació de Sant Jordi per salvar els alardos: burocràcia i despesa zero

La iniciativa de l'Associació de Sant Jordi fa que els festers només hagen d'acudir a una Mutua amb una fotocòpia del carnet d'identitat per tindre la seua llicència

Cost zero i tramitació mínima. Motivació absoluta perquè els festers i festeres alcoianes aconseguisquen el permís que els permetrà aconseguir pólvora i per tant, disparar el dia dels alardos. Cert és que l'Associació de Sant Jordi, ha 'echado el resto' perquè no hi haja excusa. Han posat tota la carn a la graella per salvar aquest genuí acte moro-cristià que se celebra el 24 d'abril VÍDEO AM Alardo del matí 2016 VÍDEO AM Alardo de la vesprada 2016

Els primers trons de les 28 filaes rebien la informació de primera mà aquest dimarts a la nit. L'Associació de Sant Jordi no vol deixar perdre un dels actes més autèntics de la Festa: els alardos d'arcabusseria. Els problemes i entrebancs administratius són per tots coneguts: Des d'haver d'enviar el trabuc a Eibar per a la seua revisió fins a 'tractar d'aconseguir' més d'un kilo de pólvora en la cua del poliesportiu els dies abans de la trilogia. Sembla que la normativa s'ha aclarit definitivament i l'Estat, com no podia ser d'una altra manera, ha vist un gran negoci amb els vora 10.000 festers que disparen en els festejos de la Franja Mediterrània (des de Múrcia a Tarragona-Lleida). Cobrar una taxa d'11 euros, un informe mèdic i un paper on es reconeix no tindre antecedents penals ni de maltractes de gènere són suficients.

Haver de pagar, anar a una Mutua i sobretot omplir paperassa no és una bona carta de presentació per a vendre els disparos als festers alcoians. Per això, l'Associació de Sant Jordi s'ha posat en marxa i en un temps rècods de menys de 10 dies, un sistema impossible de rebutjar, Qui no aconseguisca la llicència és perquè no vol.

L'Associació ha aconseguit fons externs per pagar la Mutua i les filaes tindran el temps que necessiten per sufragar la taxa d'11 euros. Pel que fa a la tramitació dels papers, la faran els administratius de l'Associació. De fet, els festers, només hauran d'anar a la Mutua assignada per l'ASJ amb una fotocòpia del carnet d'dentitat i signar un document. Res més, ni fer cues, ni anar a la caserna de la Guàrdia Civil d'Alacant, res de res. Què més es pot demanar? 

Els festers que visquen fora d'Alcoi tenen dos solucions: Aprofitar els Nadals i fer-ho aquests dies, o, fer-ho telemàticament.

VIDEO AM Alardo del matí 2016

VIDEO AM Alardo de la vesprada 2016