El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Des de l'atemptat bomba al Goya fins a les projeccions a l'antiga caserna d'Alzamora. La història d'Alcoi amb el cine recollida en un llibre

Un dels exemplars de l'obra.

El llibre es pot adquirir en Alcoi a la llibreria Llorens i a Detroit Llibres.

"El cine i allò que el rodeja és etern". I no li falta raó a Javier Pérez Ferri, qui finalitza així el pròleg del seu llibre 'Cent anys de cine en Alcoi', amb el qual repassa la relació de la nostra ciutat amb el sèptim art.

Aquest xativí amb gran vinculació a Alcoi presenta una obra amb dues parts diferenciades, la primera de les quals fa un succint repàs per les diferents sales de cine que ha acollit Alcoi al llarg del segle XX.

Mencions algunes d'elles per a parlar d'episodis colpidors com l'atemptat bomba al Cine Goya el 1978, durant la projecció de la cinta 'La portentosa vida del pare Vicent'. La sàtira que el director Carles Mira articulava al voltant dels miracles del Pare Vicent no fou del gust de molta gent, especialment d'algun grup d'ultradreta, a un dels quals si li atribueix l'autoria dels fets. L'incident no va registrar víctimes, encara que va ocasionar importants desperfectes en la instal·lació.

Gràcies a l'obra de Pérez Ferri també coneixem les projeccions que es realitzaven a la caserna d'infanteria del regiment biscaia durant la dècada dels 50, ubicat en l'actual carrer Alzamora, i on curiosament avui dia Alcoi disposa de les seues úniques sales de cinema.

Per a la resta de l'obra l'autor posa nom propi a part de les pel·lícules que ha pogut veure en Alcoi. Hi ha de tot. Des del terror de 'Viernes 13', 'La Profecía' o 'Drácula'; treballs rodats en Alcoi com 'Balada triste de trompeta' o 'Manolete'; fins al cant d'amor al cinema que representa 'Cinema Paradiso'. Títol per als que l'autor escriu un personal comentari i que ens fan recordar que efectivament, "el cine i allò que el rodeja és etern".