El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La història dels bombers i el MUBOMA, també a la Setmana Modernista d’Alcoi

Des de l’Ajuntament indiquen que el desenvolupament de les activitats previstes en el programa de la Fira està supeditat a l'evolució de la Covid-19 i a les mesures de prevenció existents en el moment en què se celebre la Setmana i Fira Modernista.

La cultura és part fonamental de la Setmana Modernista d’Alcoi i el Museu Provincial de Bombers també se suma a la seua representació. Ho farà amb visites guiades teatralitzades per a tots els públics, portes obertes i activitats a La Glorieta.

Des de la primera edició de la Fira, el MUBOMA ha participat de l’esdeveniment. Per tal d’evitar riscos i facilitar les mesures anticovid, el museu provincial comença les seues activitats abans de la propia setmana, tal i com conta la Coordinadora del MUBOMA, Elena Méndez.


El diumenge 12 de setembre hi haurà jornada de portes obertes amb visites teatralitzades en dos torns, a les 11:15 i a les 12:45 h. La visita tractarà el treball dels bombers ‘Entre segles’.


Del 20 al 24 de setembre s’organitzen visites guiades per a escolars en horari lectiu. Es potenciarà l’espectacular història de l’edifici on està el museu que, paradoxalment, va patir un incendi en dècades anteriors.


El cap de setmana de la Fira Modernista, del 25 al 26 de setembre, també se celebraran visites guiades en dos torns. A més, part del museu es traslladarà a la Glorieta on es faran exhibicions de com és i com era la tasca dels bombers.


Lorena Zamorano, regidora de Turisme, ha reconegut que la fira “s’organitza amb molta alegria” per part d’entitats i ajuntament. Reconeix que la fira també té més repercussió cada vegada fora d’Alcoi. Des de l’Ajuntament indiquen que el desenvolupament de les activitats previstes en el programa de la Fira està supeditat a l'evolució de la Covid-19 i a les mesures de prevenció existents en el moment en què se celebre la Setmana i Fira Modernista.