El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La igualtat LGTBI a debat per primera vegada en Alcoi

Sis partits polítics han participat en el debat sobre polítiques municipals LGTBI organitzat per Fresneda Magazine i Diversitat Alacant, celebrat al casal cultural Ovidi Montllor.

La revista Fresneda Magazine, i el col·lectiu Diversitat Alacant, han organitzat el primer debat per a parlar sobre polítiques municipals LGTBI. Coincideix amb la celebració, aquest 17 de maig, del Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia; i té lloc pocs mesos després d'aprovar-se la llei d'Igualtat LGTBI a les Corts Valencianes.

L'objectiu, com explica Aitor Pla, director de Fresneda Magazine i moderador del debat, és visibilitzar la realitat LGTBI en la campanya electoral per a les municipals que ara vivim; i posar damunt de la taula un tema que rarament es tracta en debats polítics, punt amb el qual tots els participants han estat d'acord.

Cada partit ha triat a una persona de la candidatura o del partit per a defendre la seua posició en aquest tema, part d'ells activistes LGTBI. Així, el PSOE ha triat Aranza de Gracia, número 6 en la seua candidatura: i Guanyar Alcoi a Magda Arques, número 8 de la llista. Per Ciutadans, ha participat el valencià Jesús Salmerón, diputat electe en les Corts (era el número 5 per la província de València en les recents eleccions autonòmiques); i pel Partit Popular el candidat a l'alcaldia Quique Ruiz. Compromís ha triat Àlex Cerradelo, número 6; i Podem Alcoi a la seua número 4, Ana Peris.

El Casal Ovidi Montllor estava de gom a gom, amb acompanyants dels diferents partits i públic en general. També han assistit altres caps de llista per Alcoi, com Rosa García, de Ciutadans; o Sandra Obiol de Guanyar Alcoi.