El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La II Volta a Alacant en Vespa per donar visibilitat l’encefalomielitis miàlgica completa les inscripcions

El principal repte és la falta de coneixement, marcadors i diagnosis. El que la pateix no té forces per a alçar-se del llit.

Un total de 50 vespes eixiran el pròxim 9 d'abril des d'Alcoi i recorreran 300km per la provincia d'Alacant amb l'objectiu de donar a conèixer la malaltia que no té cura i que pateix entre un 2 i un 5% de la població mundial.

El pròxim dissabte 9 d’abril des d’Alcoi eixiran 50 vespes que recorreran 300km a lo llarg de les 9 comarques de la província d’Alacant. S’han apuntat de diferents punts d’Espanya i eixiran a les 9h i tornaran a les 19h.

L’objectiu principal d’esta ruta és donar visibilitat als malalts d’encefalomielitis miàlgica. La malaltia afecta entre un 2 i un 5% de la població mundial. Justament el passat divendres 1 d’abril el Ple Municipal d’Alcoi es va fer una declaració institucional  per la millora de la investigació, la visibilitat, formació i millora del diagnosis d’este problema de salut.

El principal repte és la falta de coneixement, marcadors i diagnosis. El que la pateix no té forces per a alçar-se del llit. Es tracta d’una fase més avançada que la fibromiàlgia i no té cura.

Es pot col·laborar també mitjançant una campanya en xarxes amb el hastag #encefalomielitismialgica #VoltaAlacantenVespa i compartint una foto tapant-se un ull, com si si li faltara mitja vida.