El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La III Trobada de Joves de la Xarxa de Memòria i Prevenció és el pròxim 10 de desembre

La trobada té lloc a la sala Àgora amb un programa molt complet que es pot veure ací.

L'IES Andreu Sempere és l'amfitrio de la Trobada on es reuneixen diversos instituts de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu d'honrar a les víctimes de l'holocaust i treballar per a que el racisme, la xenofòbia o el masclisme de hui no acaben per generar la barbàrie que es va viure al passat.

Un centenar d’alumnes de diversos instituts de la Comunitat Valenciana honraran en Alcoi el jurament dels supervivents del camp de Mauthausen, reivindicant “l’esperit de solidaritat i unió per continuar la lluita contra l'imperialisme i el fanatisme nacional”.

L’IES Andreu Sempere és l’amfitrió d’esta trobada que se celebra el pròxim 10 de desembre a la Sala Àgora. Es pot veure el programa amb tots els actes ací.

 L’alumnat del centre participa de concursos anuals de relats i fotografies, redacta importants treballs de recerca i viatja als camps, per després explicar-ho en documentals. L’objectiu sempre és el mateix, estudiar el passat amb els ulls mirant cap al futur. I a més fan concerts commemoratius on interpreten peces relacionades amb l’Holocaust i la deportació.

Des del centre afirmen que el racisme, la xenofòbia, l’homofòbia o el masclisme; que avui, com ahir, trauen el cap a cada racó; poden reclamar la paternitat d’aquella barbàrie: “Els camps d’extermini i les cambres de gas no van ser l’obra personal d’un boig. Calen milions de complicitats i indiferències per construir l’infern. I només la tasca pacient de l’educació, la cultura, la tolerància i el compromís poden derrotar la ignorància que engendra el feixisme”.