El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La III Trobada d'investigadors de càncer a Alcoi reivindicarà major inversió

Paco Fuster, Antonio Arques, Carlos Camps, Toni Francés, José Antonio López i Jacobo Martínez han presentat la trobada / R. Lledó
Se celebrarà el diendres 20 d'abril a l'Àgora

L'Associació encarregada d'organitzar el Trail Solidari, el C.E.M +queuntrail, celebra per tercer any consecutiu la Trobada d'Investigadors de la Comunitat Valenciana en Càncer 'Ciutat d'Alcoi'. Per primera vegada participarà l'Associació Espanyola d'Investigació contra el Càncer (ASEICA). Així ho ha confirmat el seu president, Carlos Camps, qui ha destacat que "no és habitual" que una ciutat com Alcoi celebre aquests tipus d'esdeveniments. La trobada se celebrarà el divendres 20 d'abril en Àgora.

La principal reivindicació d'aquesta trobada és la de reclamar major inversió per a investigació (especialment els investigadors del càncer). Carlos Camps ha donat algunes dades sobre la malaltia i la seua investigació. Camps ha destacat que 1 de cada 3 dones i 1 de cada 2 hòmens patiran càncer. Aquest és un percentatge molt alt i molts dels casos es podrien evitar, ja que es calcula que només el 30% dels casos estan atribuïts directament als hàbits de les persones. El 70% dels casos restants s'atribueixen a la genètica, i amb investigació, aquests casos podrien disminuir.

En la presentació del congrés també han estat distints organitzadors com és el cas de Paco Fuster, del CEM +queuntrail, qui ha reclamat més inversió per als investigadors del càncer, els quals "treballen pràcticament sense que es veja el seu treball".

José Antonio López és el coordinador de la trobada, qui ha destacat que l'activitat "té com a objectiu aconseguir una comunió entre els investigadors i la societat". Toni Francés, alcalde i representant de l'Ajuntament d'Alcoi, ha afirmat que és un acte que va a celebrar-se molt més a Alcoi i ha recalcat "el compromís del consistori en la trobada".

FISABIO i el Campus d'Alcoi de la UPV també han estat representats en la roda de premsa amb Jacobo Martínez i Antonio Arques, respectivament.