El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La imatge de la Mare de Déu del Miracle visita tota Cocentaina en el quint centenari del miracle de les llàgrimes

La imatge de la Mare de Déu ha eixit en processó per cadascun dels carrers de Cocentaina, donant opció a tots els veïns a vore-la.

En 2020 es compleixen 500 des que el quadre la Mare de Déu del Miracle pintat per Sant Lluc, plorara vint-i-set llàgrimes de sang quan una pesta assolava la comarca. La Pia Unió de la Mare de Déu ha organitzat un seguit d'actes en els últims mesos per a commemorar l'efemèride, entre elles una sèrie de romeries per apropar la imatge de la Mare de Déu a tot el poble contestà.

Així, des del passat 15 de novembre, i al llarg de quatre caps de setmana, la patrona contestana ha passejat per tots els barris i carrers, fent nit en l'església o el convent, on tots els fidels han pogut visitar-la.

 

"La població sencera s'ha bolcat en aquestes eixides extraordinàries, engalanant cadascun dels racons de la ciutat: veïns, associacions, barris, comerços, entitats, empreses, col·legis... A més, tot el món ha tingut oportunitat de portar a muscles a la Mare de Déu del Miracle, ja que per a l'ocasió s'han adaptat unes andes especials de menors dimensions, i accessibles a totes les persones", asseguren des de la comissió del cinqué centenari. Els actes de celebració s'allargaran fins al mes de maig del 2020.