El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de ARAMULTIMÈDIA,

ARAMULTIMÈDIA

La importància dels mitjans digitals en el dur més d'agost

No fa tant -potser quinze anys- el mes d'agost era un eral buit d'informació que provocava que els ciutadans i ciutadanes tingueren fins i tot ganes de tornar a casa per retrobar-se amb els seus i conéixer què havia passat al seu poble durant eixos dies.

Sí, eren altres temps, quan les vacances eren d'un mes sencer i un s'assabentava de les coses del poble només quan algú que no tenia descans a la faena el visitava a l'apartament de Sant Joan o Daimús a mitjan agost. Ahí sabíem que havia caigut un mur en la Glorieta, que l'Alcoyano havia guanyat un amistós i que en les festes de Cocentaina no havia fet tanta calor.

El silenci informatiu era absolut, perquè bé passava una cosa molt grossa i per tant informaven d'això des de les teles nacionals (per exemple l'incendi de La Mariola dels 90), o no hi havia manera d'avariguar què succeïa.

Ara tot ha canviat, i els mitjans de comunicació digitals, com ara ARAMULTIMÈDIA, recolzats per les xarxes socials, permeten la ciutadania estar al dia de tot. Té una cosa roïna, i és que realment no es desconnecta de la Realitat, i s'ha perdut eixa sensació de Pau i de desvinculació total dels problemes i les coses que passen al teu entorn habitual durant els 11 mesos restants de l'any.

Els mitjans ara no paren, i per tant, l'interés de les persones consumidores tampoc. I els podem assegurar que les visites i 'punxades' a les notícies d'ARAMULTIMÈDIA no es redueixen durant l'agost. Això provoca també que els polítics tampoc es relaxen, i que hi hagen de currar o preveure informacions que deixen pertinentment programades per a ser enviades als correus dels periodistes en ple agost.

Els digitals han estat el gran invent informatiu del segle XXI, per la seua accessibilitat total gràcies als mòbils d'última generació. Ara ja és possible, des de qualsevol indret del món, saber en temps reals que passa a Muro, Ibi o Alcosser. Una situació impensable fa quinze anys.

Però, i què ens té aguardat el futur per d'ací a quinze anys?