El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La incidència de coronavirus a l'Alcoià i el Comtat continua baixant, fins als 6 casos per cada 100.000 habitants

Segons l'actualització de xifres oficials feta per Sanitat aquest 18 de maig, el departament de salut d'Alcoi compta amb 13.436 casos detectats des de l'inici de la pandèmia, 9 de l'última quinzena. Hem perdut 416 persones. I segons l'última xifra rebuda, superem les 31.000 persones vacunades a les comarques. 

El cap de setmana tan sols hem sumat quatre nous casos: 2 a Castalla, 1 a Alcoi i 1 a Penàguila. La incidència del nostre departament es manté en xifres baixes, 6 casos per cada 100.000 habitants, enfront dels 29 de la Comunitat Valenciana o els 150 de tota a Espanya. 

Anem bé, perquè de moment els nous contagis són pocs i en comptagotes. Aquest cap de setmana s'ha confirmat 4 nous casos repartits entre Castalla, Alcoi i Penàguila; i no sumem noves morts, amb la mateixa xifra estable des de fa un mes. La incidència baixa a Alcoi, Castalla i Ibi, i puja a Penàguila pel nou cas conegut. La resta de pobles de les comarques no presenten cap incidència. 

Així, el departament es queda amb una incidència acumulada, IA, de 6 casos per cada 100.000 habitants, fora de risc i molt per sota de la mitjana de la Comunitat Valenciana o de tota Espanya. A la Comunitat Valenciana la incidència està al voltant dels 29 casos per cada 100.000 habitants, "per primera vegada en molts mesos, la IA s'apropa a 25, la qual cosa suposaria passar directament al grau de mínima alerta", expliquen des de la conselleria de Sanitat. A tota Espanya, a data de 17 de maig, la IA és de 150 casos per cada 100.000 habitants. 

Mentrestant la vacunació continua, i es preveu que la pròxima setmana el ritme siga major amb l'activació d'un nou punt de vacunació a Ibi. Atendrà als veïns de la Foia de Castalla que ja no hauran de traslladar-se fins a Alcoi. En el Matadero també es manté un bon ritme de vacunació, i segons les xifres oferides per l'Ajuntament d'Alcoi en xarxes socials, aquesta setmana es vacunaran allí més de 6.000 persones de les comarques, algunes per a rebre la primera dosi i altres per a la segona.