El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La incidència de coronavirus es duplica a l'Alcoià i Comtat: entrem de nou en nivells de risc amb 61 casos per cada 100.000 habitants

Segons l'actualització feta per Sanitat aquest 6 de juliol, el departament de salut d'Alcoi ha registrat des de l'inici de la pandèmia un total de 13.628 casos, 84 en l'última quinzena. Mantenim intacta des de fa dos mesos la xifra de morts en 416 persones.
 

El cap de setmana s'han sumat 51 nous casos de coronavirus en el departament de salut d'Alcoi, una xifra a tindre en compte perquè duplica a la que estàvem habituats. Alcoi i Cocentaina registren els increments més grans.

Important increment d'incidència a les nostres comarques. Dupliquem el nombre de casos detectats respecte a l'anterior actualització, i això fa que la incidència es dispare, entrant de nou en nivells de risc: 61 casos per cada 100.000 habitants, per damunt dels 50 que marca el risc més baix, i el doble que fa quatre dies. Encara estem lluny d'eixa esgarrifosa xifra de 3.000 casos per cada 100.000 habitants, el pic més alt que vam registrar a finals de gener, però cal alçar les orelles davant aquesta multiplicació de casos recent. I on cal parar atenció és a l'Hospital. Fins ara l'increment de casos no ha suposat un increment de l'ocupació hospitalària. Segons ha pogut confirmar ARAMULTIMÈDIA, a hores d'ara hi ha dos ingressats en planta i cap persona en l'UCI. 

A tot el departament sumem 51 nous casos des de divendres. La majoria corresponen a Alcoi, 23; i Cocentaina, 16, els dos municipis on més ha incrementat la incidència. La resta de casos es reparteixen, ja en xifres molt menors, entre Banyeres (4), Ibi (3), Muro (3), Castalla (1) i Agres (1). 

Pel que fa a la vacunació, aquesta setmana està citant-se ja a la gent d'entre 39 i 30 anys, i als menors de 30 també se'ls avisa perquè quadren les vacances amb la dosi de la vacunació durant agost.