El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La incidència de coronavirus torna a reduir-se un 25 per cent a l'Alcoià i Comtat, i baixem als 1.838 casos per cada 100.000 habitants

Segons l'actualització de xifres oficials feta per Sanitat aquest 15 de febre, el departament de Salut d'Alcoi compta amb un total de 37.892 casos detectats des de l'inici de la pandèmia, 2.514 de l'última quinzena. Hem perdut 448 persones.
 

El departament suma 382 casos, quasi la meitat que la passa setmana. A l'Hospital no creix l'ocupació i també aturem, almenys de moment, el degoteig de morts perquè en sumem cap. Tot i el bon ritme de descens, som un dels departaments valencians amb la incidència més alta.

Mantenim el descens tres setmanes després del pic d'aquesta onada, i a un bon ritme. S'han detectat en el cap de setmana a les comarques un total de 383 nous positius, quasi la meitat que el cap de setmana passat, quan foren més de 700. I cada vegada són menys municipis els que registren nous casos: si divendres es detectaren nous positius a 19 pobles del departament, en aquesta ocasió tan sols han sumat casos 10 municipis.

Una bona dada també és que els nous positius es reparteixen sobretot entre els municipis més poblats, els de més de 1.000 habitants, i tan sols dos pobles han registrat casos: Penàguila i L'Orxa. Cal destacar el cas de L'Orxa, l'únic municipi on ha pujat la incidència, perquè s'han detectat 6 casos positius en els últims tres dies, una elevada xifra tenint en compte l'històric d'aquest municipi, que no ha sumat tants casos en una única actualització en tota aquesta onada. Però a la resta de municipis el descens és generalitzat. Per damunt de la mitjana del departament, a més de l'Orxa, tenim a Muro amb una incidència de 2.758 casos per cada 100.000 habitants, Alcoi amb 2.191 casos, i Cocentaina amb 2.135 casos.

A l'Hospital Verge dels Lliris la situació continua estable, i hem passat de 17 persones ingressades a finals de la passada setmana a 16, una d'elles en l'UCI. I aturem, almenys de moment, el degoteig de morts de les últimes setmanes, i no sumem cap pèrdua per coronavirus.

Entre tanta dada positiva hem de destacar una que no ho és tant, i és que la incidència de les nostres comarques és una de les més altes de la comunitat. Presentem unes xifres similars a altres departaments més poblats, com el d'Elx, o els tres departaments que cobreixen la ciutat de València. Però l'evolució és en general positiva a tot el territori valencià, per això des de Sanitat s'anuncien relaxació de certes mesures, com les anunciades ahir per a la celebració de festes.