El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La indústria de la Foia de Castalla per fi tindrà l'electricitat que necessita a partir d'aquest agost

El conseller d'economia, Rafa Climent, en una visita a les obres de la subestació elèctrica de Castalla
En agost estarà en marxa la primera de les dos subestacions elèctriques, que compleixen amb una reivindicació històrica de l'empresariat de la Foia de Castalla

La primera de les dos subestacions elèctriques projectades a Castalla estarà en funcionament aquest mes d'agost. En l'últim trimestre de l'any començaran també les obres de la segona subestació, que podria estar acabada a finals del 2019. Ja fa més de 10 anys que els empresaris de la zona reivindiquen un subministrament elèctric que cobrisca a les necessitats industrials de la Foia de Castalla. Amb aquest anunci s'intueix la llum al final del túnel.

Aquest estiu es posarà en marxa la primera de les dos subestacions elèctriques a Castalla, que compleixen amb una reivindicació històrica de l'empresariat de la Foia, que volia créixer i no podia per la falta d'un subministrament adequat. En una visita a les obres de la nova planta ST Bastà, de 132 Kv, el conseller d'economia sostenible, Rafael Climent, ha anunciat que "després de més de 10 anys lluitant per la subestació de Castalla, ja és un fet. Tindrem eixa potència a partir del mes d'agost" .

Mentrestant, continua el procés administratiu per a construir la segona planta, la ST Castalla, de 205 Kv, i que completaria el subministrament. El conseller Rafael Climent avança que el procés administratiu estarà enllestit després de l'estiu i l'execució de les obres té un termini previst d'un any, així que la segona subestació podria estar en funcionament abans que acabe el 2019.

Rafa Climent s'ha mostrat molt satisfet que "un projecte paralitzat després de tant de temps, aquesta conselleria i consell l'han posat en marxa, projecte que ajudarà a dinamitzar la nostra economia". Ja fa més d'una dècada que els empresaris de la Foia de Castalla reclamen una major potència elèctrica i un subministrament estable, ja que pateixen talls d'electricitat i altres problemes que suposen una pedra important a l'hora d'atraure noves empreses. Finalment l'any 2015 la conselleria d'economia sostenible anunciava el projecte d'una subestació per a Castalla, que després es convertien en dos. Una notícia que els empresaris rebien en alegria, però amb recel, perquè feia més d'una dècada que esperaven. Finalment les obres començaren en maig del 2017 i ara s'anuncia que en pocs mesos entrarà en funcionament la primera de les dos plantes.