El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La influència social del valencià serà el tema principal de la XXIII Jornada de Sociolingüística

Josep Cortés, del Servei de Promoció i Normalització Lingüística de la UPV; Verònica Cantó, Secretària de l’AVL; i Brauli Montoya, delegat de l’IEC a Alacant.
L'esdeveniment tindrà lloc el 23 i 24 de març al Campus d'Alcoi de la UPV

El 23 y 24 de març, al Campus d'Alcoi de la UPV tindrà lloc la XXIII Jornada de Sociolingüística, que analitzarà la influència social del valencià.

La XXIII Jornada de Sociolingüística se celebra al Campus d'Alcoi de la UPV els pròxims 23 i 24 de març i enguany se centrarà en l’anàlisi de l’ús social de la llengua valenciana sota el títol: 'El valencià té capacitat d’influència social?'.

L’objectiu de la jornada és debatre sobre la capacitat d’influència del valencià al món social i econòmic, amb l’anàlisi de les campanyes de promoció lingüística i una reflexió sobre la influència de la llengua en els àmbits públics, els mitjans de comunicació, els continguts transmèdia i les xarxes socials.

La programació quedaria de la següent manera:

El 23 de març, a les 17.30 h serà el lliurament de la documentació i a les 18.00 h la inauguració de la mà de Rosa Puchades, Ramón Ferrer i Toni Francés. A les 18.30 Toni Mollà, escriptor i periodista donarà la conferència inaugural 'L’espai públic, el mercat i la política lingüística' i a les 20.00 h en l'edifici Carbonell hi haurà un concert de Júlia.

El dia 24, a les 9.15 h, el professor de Ciència Política, Anselm Bodoque obrirà el programa amb el tema: 'Responsabilitat pública i campanyes institucionals sobre l’ús del valencià”, després el professor d’Economia Aplicada, Pau Rausell parlarà de 'Sectors culturals, planificació cultural i llengua', mentre que Empar Marco, directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, explicarà la situació dels 'Mitjans de comunicació públics en valencià' que finalitzarà a les 11.45 h, temps per a una pausa abans que comence un debat amb participació de dues dones que utilitzen el valencià a les xarxes: la booktuber Marta Meneu i la youtuber Nerea San Félix, acompanyades per l’investigador i professor Gerard Fernández. La sessió tractarà de respondre una pregunta clau: 'És possible ser influïdora o influïdor en valencià a les xarxes socials?'.

I finalment, el matí es tancarà amb un homenatge al sociolingüista valencià Rafael Ninyoles, pioner en la matèria, que va contribuir a clarificar-la mitjançant la divulgació de conceptes com els de diglòssia, conflicte lingüístic i autoodi per descriure la situació de la llengua.

La inscripció per poder assistir és en línia (www.sociolinguistica.eu) fins al 20 de març. El preu d'estudiants és de 20 €, i per al públic en general 25 €. Cal destacar que el sopar de divendres i el dinar de dissabte estan inclosos per a tots.