El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Iniciativa Ciutadana per la Gestió Pública de l’Aigua d’Alcoi insta a l’Ajuntament a prendre decisions basades en evidències

El portaveu de la plataforma Pep Fuster, assegura que estan “en contra de la gestió privada dels serveis bàsics a les persones, però sobretot en contra de que ens enganyen de manera tan evident”

La plataforma demana que davant del debat del pròxim 7 de gener, els partits polítics no basen les seues decisions en l'informe presentat per AYMED i acceptat pel PSOE. Asseguren que les dades facilitades són errònies o es basen en prejudicis i arbitrarietats.

El passat 30 de desembre al Ple Municipal, la Iniciativa Ciutadana per la Gestió Pública de l’Aigua d’Alcoi va presentar un informe d’urgència realitzat per AEOPAS (Asociación Española de Operadores Públicos de Abastecimiento y Saneamiento) que demostrava que les dades que aportades pel govern de Toni Francés per justificar la privatització de la gestió de l’aigua potable, una vegada acabat el contracte, són errònies perquè es basen en prejudicis i arbitrarietats.

El portaveu de la plataforma Pep Fuster, assegura que estan “en contra de la gestió privada dels serveis bàsics a les persones, però sobretot en contra de que ens enganyen de manera tan evident”, i afegeix que “si s’ha d’acceptar la gestió privada d’un bé bàsic com és l’aigua que es faça de manera seriosa, sobre dades reals i una anàlisi professional”.

La Iniciativa ciutadana es va reunir ahir en un fòrum d’encontre on es va debatre entre operadors públics d'aigua, administracions i societat civil, tots implicats en la gestió d'aquest recurs i que ha demostrat durant anys la validesa de tots els seus arguments en l’experiència real de centenars d’administracions públiques.

Des de la plataforma afirmen que l’informe presentat per AYMED i acceptat pel govern del PSOE és tendenciós i no és objectiu i que a més és poc solvent jurídicament i tècnicament i basat a vegades en afirmacions i conjectures que no estan provades i fora de la realitat.

De cara al debat de la gestió de l’aigua a la ciutat d’Alcoi, que tindrà lloc el pròxim 7 de gener al Ple Municipal, des de la plataforma demanen que els partits polítics no es basen en l’informe presentat per a prendre decisions i que estes es prenguen més endavant quan hi haja informació més precisa.