El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La interpretació d’ones cerebrals permet a estudiants de la UPV del Campus d’Alcoi controlar un robot

Fruit d'aquesta col·laboració, GROMEP ha aconseguit controlar un robot amb un equip de EEG, interpretant les ones cerebrals, per als diferents moviments d'aquest.

La col·laboració entre dos grups de generació espontànea de la universitat els ha permés obtindre un premi d'àmbit nacional.

Els grups de Generació Espontània NEURODESIGN i GROMEP han aconseguit controlar un robot amb un equip d’Electroencefalografia (EEG), interpretant les ones cerebrals per als diferents moviments d’aquest, açò els ha permès obtindré un premi d’àmbit nacional.

El grup de generació espontània, NEURODESIGN, i el seu professor responsable, David Juárez Varón, està especialitzat en el comportament del consumidor i el disseny de productes des del neuromarketing, treballant des de fa anys amb equips biomètrics que analitzen les respostes del cervell davant els estímuls de les marques (productes, embalatge, comunicació, etc.).

El grup de generació espontània GROMEP, i el professor responsable, Jaime Masiá Vañó, té com a objectiu potenciar i expandir el coneixement adquirit en el camp de la robòtica i la mecatrònica en l'entorn pròxim a la universitat.

Els dos grups estan integrats per professors i alumnes (alguns alumnes pertanyen a ambdós grups) i col·laboren puntualment en matèria de formació en els seus respectius àmbits. Fruit d'aquesta col·laboració, GROMEP ha aconseguit controlar un robot amb un equip de EEG, interpretant les ones cerebrals, per als diferents moviments d'aquest.

Aquesta ha sigut una de les demostracions que el campus ha oferit a la Fira de Tots Sants de Cocentaina.