El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La invenció del saxòfon i la Nova d'Alcoi celebren 175 anys amb un concert al Círculo Industrial

Presentació al Círculo Industrial / R. Lledó
El concert és a benefici de SOLC i AECC. Se celebrarà el 29 de desembre a les 19:30 h

S'estrenaran dues obres inèdites. La primera d'elles és Obertura 175 d'Alfonso Yépez 'Chipi' per a saxo i percussió. La segona estrena serà la d'Overtura Cianante de Jordi Monllor per a ensemble de saxos

La Societat Musical Nova d'Alcoi organitza el concert 'Saxfonia' per celebrar el seu 175 aniversari. El destí ha volgut que també se celebren els 175 anys de la invenció del saxòfon. Per celebrar ambdues efemèrides, s'ha organitzat un concert a benefici de SOLC i AECC, les dues associacions que lluiten cada dia contra el càncer. El concert se celebrarà al Saló Rotonda del Círculo Industrial el divendres 29 de desembre a les 19:30 h.

Altre dels al·licients del concert serà l'estrena absoluta de dues obres. La primera d'elles és Obertura 175 d'Alfonso Yépez 'Chipi' per a saxo i percussió. La segona estrena serà la d'Overtura Cianante de Jordi Monllor per a ensemble de saxos. En l'última de les peces s'interpretarà el Bolero de Ravel amb la participació de la Companyia A3 Danza.

Moisés Olcina ha assenyalat que el concert serà encara més especial perquè la intenció és "reunir a tots els saxos d'Alcoi". En representació d'AECC i SOLC han estat Rosa Maria Payá i Marcela Ripoll, respectivament. Les dues han agraït al Círculo i a la Nova l'organització del concert. Eduardo Segura, com a president del Círculo Industrial, ha destacat que "han estat donant suport a la música des del primer any de vida del Círculo".