El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La justícia absol a l'excap de policia local d'Alcoi acusat d'assetjar un company

L'Ajuntament d'Alcoi era responsable subsidiari en els delictes imputats inicialment a l'ex cap de la policia local d'Alcoi, José Luis Guerrero.

L'ex cap de la policia local d'Alcoi, José Luis Guerrero, no haurà d'indemnitzar finalment amb 23.341 € al seu antecessor en el càrrec, Carlos Martín, per un delicte d'assetjament i lesions. L'Audiència Provincial d'Alacant ha admés el recurs d'apel·lació presentat per Guerrero, absolent-lo d'aquells delictes pels quals se l'acusava, i alçant totes les mesures cautelars acordades en la seua contra. La sentència especifica que contra la mateixa no cap recurs.

Recordem que d'acord amb l'anterior sentència dictada en setembre de 2019 pel jutjat penal número 9 d'Alacant, Martín havia sigut relegat de les seues funcions, sent obligat per l'acusat a desenvolupar tasques administratives impròpies del seu càrrec, i impedint-se-li l'accés a aplicacions informàtiques necessàries per a realitzar el seu treball. Una sentència que també reconeixia els 379 dies que havia tardat Carlos Martín a superar el trastorn d'estrés laboral causat per aquest episodi, i que declarava a l'Ajuntament d'Alcoi responsable subsidiari.

José Luis Guerrero va recórrer davant d'aquesta sentència, i ara l'Audiència li dóna la raó. Segons l'últim pronunciament judicial al respecte, no s'estima "que els actes esmentats en la sentència i enumerats en els fets provats que van ser protagonitzats per l'acusat integren el caràcter de gravetat, hostilitat i humiliació que exigeix el precepte per a poder ser considerats una ofensa a la dignitat". Tampoc s'estima "que existisca una reiteració de conductes hostils en un context de directa relació personal entre querellant i querellat".

Així doncs, s'absol a l'acusat sense opció a què es puga recórrer la sentència, i s'escriu una altra pàgina del episodi obert en 2012, quan el govern local va substituir a Marín, cap de Policia des de 2007, per José Luis Guerrero, arribat a Alcoi en comissió de serveis des de Montcada.