El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Justícia li dóna la raó a l'Associació de Sant Jordi en el cas de l'ex-primer tro de la Magenta

  • Carcelén va ser suspés com a associat temporalment durant 2 anys per incomplir la normativa interna de l'Associació de Sant Jordi. 

La Justícia, novament, li dóna la raó l'Associació de Sant Jordi en un assumpte judicial. En aquest cas, ha confirmat que l'ASJ va actuar correctament en sancionar l'ex-primer tro de la Magenta, Vicente Carcelén, qui no podrà formar part de cap filà durant dos anys. Carcelén, apartat del càrrec per la complicada situació econòmica de la filà en 2018, no tenia potestat per a convocar una assemblea.

El Jutjat de Primera Instància número 4 d'Alcoi ha desestimat la demanda interposada per Vicente Carcelén Jarrín contra l'Associació de Sant Jordi i li ha condemnat a abonar les costes causades. La jutgessa entén que l'entitat que regeix les Festes d'Alcoi va actuar correctament en el procés sancionador pel qual Carcelén va ser suspés com a associat temporalment durant 2 anys per incomplir la normativa interna de l'Associació de Sant Jordi. 

La jutgessa desestima íntegrament la demanda i avala cadascuna de les actuacions, decisions i intervencions dutes a terme per la Junta directiva de l'Associació de Sant Jordi i especialment pel seu lletrat, Rafael Sastre. D'aquesta manera, l'Associació aconsegueix, novament, obtindre el suport de la Justícia després de la presa de decisions que afecten el seu funcionament intern.

L'acta reconeix que l'Associació va fer complir correctament el seu reglament intern i que, per tant, la sanció interposada a l'ex fester i ex primer tro de la Filà Magenta, es correspon amb el que marca el seu estatut.

Problemes amb els ccmptes

Recordem que en 2018, i davant la delicada situació econòmica de la Filà Magenta, i en previsió de mals majors en el seu any de capitania en les Festes de 2019, l'Associació va acordar suspendre de les seues funcions al primer tro, Carcelén, i a la seua junta directiva. La intervenció  implicava col·laborar directament amb la filà en la seua gestió interna fins que es resolguera, controlara i aclarira la naturalesa d'aqueixos problemes econòmics.

Així, la jutgessa valguda la suspensió temporal de drets de Vicente Carcelén per termini de dos anys, per la comissió per part d'aquest, d'una infracció greu, de l'art. 243.2° b) dels Estatuts de l'Associació Sant Jordi (consistent en "b) l'incompliment dels preceptes administratius que s'estableixen en aquest Estatut.

Malgrat estar apartat de les seues funcions, va incomplir el reglament de l'Associació en convocar personalment una Assemblea de la fila desoint la sanció exercint el rol d'un càrrec (Primer tro) del qual havia estat suspés.