El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La línia d’autobús urbà al Poliesportiu es posa en marxa l’1 de febrer i serà gratuïta per als usuaris

En total, seran dos autobusos, un que anirà des del Poliesportiu fins el centre i que que passarà per l’Alameda fins la Zona Nord.

El servei estarà en horari de 15'30h a 21'30h i cobrirà tots els barris de la ciutat amb poques parades per a que puga ser àgil i ràpid.

Aquest dimecres 1 de febrer es posa en marxa el servei d’autobús urbà que s’havia promès per part de l’Ajuntament d’Alcoi. Ha patit un xicotet retràs com a conseqüència d’algunes gestions, doncs s’havia dit que es posaria en marxa en gener, però es fa efectiu de manera imminent des de febrer.

El servei, que està emmarcat dins de les demandes als Pressupostos Participatius, serà gratuït, doncs tant les despeses dels usuaris com el pagament als conductors i autobusos s’extrau d’aquesta quantia econòmica. La línia especial, que encara no té nom, estarà disponible fins el mes de juny i pretén valorar la seva viabilitat per a considerar incloure-la com una línia nova de cara a la licitació que es farà aquest 2023 del nou servei d’autobús. Cal recordar que en el passat, quan governava el PP, ja es va fer un intent que no va resultar viable, pel que aquesta vegada s’han incorporat alguns canvis.

En total, seran dos autobusos, un que anirà des del Poliesportiu fins el centre i que passarà per l’Alameda fins la Zona Nord. L’altre anirà des del Poliesportiu, per la Beniata, fins Sant Roc, passarà per Santa Rosa i arribarà fins Batoi. D’aquesta manera està coberta tota la ciutat. El servei funcionarà en horari de vesprada, des de les 15’30h fins les 21’30h. La freqüència serà de 30 minuts.

Alberto Belda, regidor d’Esports, ha explicat que “hi haurà poques parades per tal de poder agilitzar el servei que es necessita que siga ràpid”. En cas de que siga viable i funcione, s’incorporarà com una línia més al servei habitual, i en aquest cas, es pagarà amb el preu normal d’un viatge (o amb els bons existents).