El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La llegenda de Sant Jordi conquesta Banyeres de Mariola

L'obra es podrà veure els dies divendres 13 i dissabte 14 de juliol en Banyeres de Mariola al Parc Municipal de Vila Rosario a les 22:00

Divendres 13 i dissabte 14 de juliol a les 22:00 té lloc una de les representacions més espectaculars a l'aire lliure de la Comunitat Valenciana, concretament a Banyeres de Mariola, al Parc Municipal de Vil·la Rosario, i que solament es pot veure cada 3 anys. 

Aquest any és l'oportunitat que tens de viure una llegenda de primera mà.

Els dies 13 i 14 de juliol té lloc una de les representacions més espectaculars a l'aire lliure de la Comunitat Valenciana, concretament a Banyeres de Mariola, al Parc Municipal de Vil·la Rosario, i que solament es pot veure cada 3 anys.

L'obra, anomenada La llegenda de Sant Jordi, el drac i la princesa va fer la seua primera presentació l'any 1981, coincidint amb el bicentenari de l'arribada de la relíquia de Sant Jordi a Banyeres de Mariola. L'esdeveniment va ser adaptat al text de manera lliure per Jordi Garcia Vilar, i amb el suport del poble es va aconseguir realitzar representacions de l'obra a l'aire lliure, on la gent poguera gaudir de la música en directe, balls, històries i increïbles efectes especials que han donat vida a una obra que porta ja més de 30 anys vigent, demostrant al públic l'espectacularitat que poden a arribar a ser les obres teatrals.

L'acte ens conta la llegenda en la qual Sant Jordi va alliberar a una princesa que va ser devorada per un drac. Una història que parla sobre el bé i el mal que envolta a les persones i un ambient que ens transporta a un món medieval. Cal dir que tot aquest conjunt, encara que parega que no té cap relació amb l'actualitat, en realitat moltes de les accions i diàlegs que es poden veure a l'obra encara es produeixen en l'actualitat, i es que tot el que envolta al seu argument és vigent al nostre temps.

Cal destacar que l'esdeveniment compta amb més de 350 actors que en la seua majoria són ciutadans del mateix poble, on familiars i amics de la localitat participen en aquesta representació colossal. És tan espectacular que en edicions anteriors s'ha arribat a sobrepassar els 4.000 espectadors, la gent tindrà l'oportunitat d'assistir a dos dies diferents, fent possible l'entrada de totes les persones que volen assistir a aquest acte i que no han tingut possibilitat.

Com a novetat d'aquest any, la posada en escena serà molt més espectacular i es vora reforçada amb un drac que tindrà una grandària que arribara fins als 5 metros, donant un aspecte molt més temible i de perill.

Aquest any l'acte estarà dirigit per Juanjo Serrano, i la música, un dels punts que més reivindicaven els assistents a l'hora de destacar l'obra, es trobara a càrrec de Miquel Payá i Jorge Pérez.

Tot el conjunt de cada una de les parts es converteix en un esdeveniment espectacular i que solament es té l'oportunitat de veure cada 3 anys. Per a tots els interessats vos deixem la pàgina oficial per a demanar les entrades.