El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La lluita constant per la igualtat i la llibertat, a debat a Cocentaina en unes jornades sobre Drets Humans i LGTBI

Ha sigut un any important amb l'aprovació de la llei d'igualtat a la Comunitat Valenciana, i l'inici del debat de la llei estatal, ara en tràmit parlamentari. Tot i això, des dels col·lectius LGTBI asseguren que la lluita és "activa i continua". De tota l'actualitat LGTBI es debatrà aquest cap de setmana a Cocentaina.

La seu universitària de Cocentaina acull aquest cap de setmana 15 i 16 de desembre les segones jornades de Drets Humans i LGTBI. Estan organitzades per Diversitat, col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals, amb la col·laboració de la Universitat d'Alacant.

Al llarg de dos dies vora una vintena d'experts debatran sobre diversos temes com la gestació subrogada, la tracta de persones transsexuals, o la relació entre feminisme i LGTBI. També hi participara Ververipen, que parlarà de les dissidències sexuals de la gent romaní; o es parlarà sobre l'estigma de ser membre LGTBI en zones rurals, on la implicació institucional està menys implicada, i el conseqüent exili a les grans ciutats. Dissabte les jornades es tancaran amb la projecció d'un capítol de la sèrie documental Gaycation, de l'actriu i activista LGTBI Ellen Page.

Ja diumenge es reprendran els debats amb una taula redona sobre la realitat transsexuals i sobre l'estat actual de les lleis d'igualtat. Recentment s'ha aprovat una en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, i s'espera que tire endavant la llei estatal, ara en tràmit parlamentari. Les jornades conclouran amb ponències sobre el futur de col·lectiu LGTBI.

Ací a continuació pots consultar el programa complet, amb ponents com ara Toño Abad, president de Diversitat i director de l'Observatori Valencià contra la LGTBfòbia; o José de Lamo, Director General de l'Agencia Valenciana d'Igualtat en la Diversitat.