El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'La Llum més alta' de Ricard Garcia guanya el Premi Manuel Rodríguez Martínez d’Alcoi

Ricardo Garcia / Associació Cultural Amigues i Amics de Joan Valls i Jordà

Els integrats del jurat han sigut: Imma López Pavia, Marta Pérez i Sierra, Francesc Pou, Francesc Rodrigo i Manel Rodríguez-Castelló

L'Associació Cultural Amigues i Amics de Joan Valls i Jordà ha celebrat la 38a edició del Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez-Ciutat d'Alcoi, el guardonat ha sigut Ricard Garcia, professor de Secundària que veurà publicada la seua obra per Edicions del Buc i Pruna Llibres en març.

Com tots els anys l'Associació Cultural Amigues i Amics de Joan Valls i Jordà ha convocat un concurs per guardonar el millor treball poètic en llegua catalana. En aquesta edició s’han presentat 75 obres; 38 de procedents de Catalunya, 28 de la nostra comunitat, 7 de les Illes Balears i 2 més de fora del domini lingüístic català. 

“La llum més alta” és un poemari que segons jurat “ha destacat la sobrietat i precisió d'uns poemes que despleguen un gran ventall temàtic”. Una obra amb una maduresa creativa que fa balanç del passat i una contemplació assossegada del món condensada en la veritat dels poemes assenyalen des de l'Associació Cultural Amigues i Amics de Joan Valls i Jordà. 

Aquest no és el primer llibre de poesia de Garcia qui ja ha publicat Els contorns del xiprer (2005, premi Josep Fàbregas i Capell de Sallent), De secreta vida (2007, premi Senyoriu d'Ausiàs March de Beniarjó), El llibre que llegies (2011, premi Vila de Martorell) i On la sang (2016, premi Jaume Bru i Vidal de Sagunt). Amb “La llum més alta“, augmenta la seua bibliografia, ja que el Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez-Ciutat d'Alcoi consisteix en una dotació de 1.500 € i la publicació de l’obra guanyadora durant el mes de març.