El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La major part de les persones que demanen el suport de Càritas Interparroquial d'Alcoi són dones

La major part de les persones que demanen el suport de Càritas Interparroquial d'Alcoi són dones / Càritas
Les persones que més demanen el suport d'aquesta aliança humanitària són parelles joves i dones soles amb fills, persones soles i persones en habitatges precaris

Les beneficiàries de l'acció de Càritas Interparroquial d'Alcoi en 2017, gràcies al treball de 63 persones voluntàries, han sigut 1247 persones, un 8% menys respecte a l'exercici anterior

Gràcies al suport de 63 persones voluntàries de Càritas Interparroquial d'Alcoi, hi han sigut beneficiàries,en 2017, 1247 persones, un 8% menys respecte a l'exercici anterior, a causa de la cronificació de les situacions de pobresa que afecten les persones ateses per l'entitat, que any rere any han de ser ateses de nou.

El perfil de les persones que més demanden el suport de Càritas són parelles joves i dones soles amb fills, persones soles i persones en habitatges precaris, sent la major part de totes elles, dones, concretament un 69%.

Els projectes que desenvolupen les nou Càritas parroquials d'Alcoi són, que les persones tinguen una ocupació digna i un salari just. En 2017 un total de 17 persones van aconseguir una inserció laboral i 27 van assistir a un dels cursos d'atenció soci sanitària a persones depenent realitzats.

A més, quant al Dret a la dignitat i integritat, Càritas Interparroquial d'Alcoi disposa d'un economat en el qual 1256 persones beneficiàries van poder cobrir les seues necessitats bàsiques en matèria d'alimentació i higiene al llarg de l'any passat i d'un hort solidari en el qual van participar nou persones.

L'any passat, es va invertir un total de 78 740,33 euros per als seus projectes d'atenció social i per a cobrir necessitats bàsiques d'alimentació, habitatge (subministraments, lloguers, etc.), ajudes de farmàcia i educatives, entre altres, de les persones a les quals acompanya i 147162 euros en l'economat.

El 88 per cent dels recursos provenen de fons pròpies: donatius, col·lectes, aportacions de Càritas Diocesana i la col·lecta del Dia de Caritat.

I per últim, amb motiu de l'engegada del nou Pla Estratègic per als pròxims cinc anys, Càritas han anunciat l'aposta de la institució per l'acompanyament a les persones perquè facen efectius els seus drets.