El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La ‘Maleta de la Innovació 4.0’ fomenta les vocacions científico-tècniques als centres educatius de Muro, Cocentaina i Alcoi

Aquestes ‘Maletes de la Innovació’ estan formades per kits que faciliten la programació en Arduino.

Es busca animar als estudiants a triar carreres científiques i tècniques, i fer-ho especialment entre el públic femení. Alcoi, Muro i Cocentaina participen en aquesta iniciativa.

La Càtedra ‘Smart City’ és la que fa possible aquest projecte, que rep el títol de ‘Maleta de la Innovació 4.0’. També ho fa possible l’Ajuntament de Muro i L’IES Serra de Mariola. El director de la Càtedra Smart City, Andrés Camacho, ha mostrat la seua satisfacció perquè l’IES Serra Mariola participe en la iniciativa i ha recordat que la UPV i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives treballen per signar una càtedra que facilite la incorporació de xiquetes i adolescents en les titulacions científiques.

L’objectiu és que els estudiants d’aquest centre educatiu coneguen la tecnologia que envolta a ‘l’internet de les coses (IoT)’ i fomentar les vocacions STEM (acrònim en anglés de Science, Technology, Engineering and Maths) entre l’alumnat, especialment entre el públic femení. A banda dels centres d'Alcoi i Muro, també participen els de Cocentaina.

Aquestes ‘Maletes de la Innovació’ estan formades per kits que faciliten la programació en Arduino. Comptem amb un controlador de motors, indispensables per construir un vehicle. Aquest robot, en realitat és un laboratori amb rodes, on els estudiants aprendran com encendre un led, llegir la temperatura o regular la il·luminació ambient, fins a programar el robot perquè es moga de manera autònoma. Els kits que s’han entregat al centre educatiu murer estan formats per diferents sensors per a detectar la temperatura, humitat, el diòxid de carboni, so, llum, infrarojos, etc.

A la presentació han assistit, a banda d’Andrés Camacho, Rafael Molines, cap d’estudis d’FP de l’IES Serra Mariola; Xelo Cascant; regidora d’Educació de Muro; Vicent Ramon Nacher, director IES Serra Mariola; i Jaume Tortosa, assessor del CEFIRE.