El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Maleta Viatgera acostarà la figura de Francisco Laporta als centres educatius

La Fira Modernista enguany se celebra del 19 al 25 de setembre.

Des de mitat de maig i fins principis de juny, els alumnes de 5 a 7 anys dels centres educatius d'Alcoi, rebran la visita del personatge pintor Francisco Laporta, que anirà carregat amb la maleta viatgera amb artilugis que gastava a l'època modernista. L'objectiu és acostar el modernisme a totes les edats i que els alumnes descobreixquen la història de la ciutat.

La Maleta Viatgera és una proposta organitzada amb motiu de la celebració de la Fira Modernista des de l’Ajuntament i pretén acostar personatges rellevants de l’època als més menuts.

En paraules de la regidora de Turisme, Lorena Zamorano, “es pretén que la fira no siga sols un moment de festa sinó també un moment de reflexió del passat”. En la Fira Modernista cada any es tria un personatge com a fil conductor. Este 2022 el personatge elegit és Francisco Laporta Valor, que serà representat per l’actor Juan Javier Gisbert.

Laporta anirà als col·legis a treballar amb els xiquets i xiquets de 5 a 7 anys amb el que porte dins de la maleta viatgera. Es pretén amb esta activitat acostar el modernisme, com una etapa important de la història de la ciutat, a totes les edats. També s’organitzen rutes guiades per la ciutat, però esta activitat està dirigida a un alumnat més major.

La maleta va carregada d’instruments propis d’un pintor de l’època i llibrets de paper (per explicar com es produeixen sense fer cap referència al fet de fumar). Es realitzaran també jocs típics d’aquells anys (caníques, enxanc, trompa, etc.) de manera que s’acoste la cultura del modernisme i la figura del propi pintor, que tenia quatre fills i un fill. Traurà també una paleta del segle XIX , cedida de la col·lecció d’un pintor alcoià. Es treballarà la mescla dels colors bàsics i es realitzarà un mural amb dibuixos del que l’alumnat haja recollit de les activitats.

Estos dibuixos formaran part més d’una exposició que es farà amb motiu de la Fira al Centre Comercial Alzamora, que enguany col·labora també amb diversos premis.

La visita de Laporta a les aules comença la pròxima setmana i s’allargarà fins principis del mes de juny. L'activitat ja es va celebrar al 2019 amb el personatge de Doña Amalia.

La Fira Modernista enguany se celebra del 19 al 25 de setembre.