El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La 'Manco' impartirà tallers per a fomentar la igualtat i integració de la ciutadania estrangera

Els tallers tindran lloc en Banyeres de Mariola (Casa de Cultura, 11 i 12 de setembre), Alcoi (Àgora, 18 i 19 de setembre) i Muro (23 i 24 de setembre), en horari de sis a huit de la vesprada.

No es necessita inscripció prèvia.

La Mancomunitat de l'Alcoià-Comtat portarà a terme una campanya de sensibilització i foment per a la igualtat i integració de la ciutadania estrangera a les localitats de Banyeres de Mariola, Alcoi i Muro. La campanya oferirà tallers gratuïts al llarg del mes de setembre en els tres municipis que conformen la iniciativa.

Els tallers, dividits en dues sessions en cada municipi, tindran lloc en Banyeres de Mariola (Casa de Cultura, 11 i 12 de setembre), Alcoi (Àgora, 18 i 19 de setembre) i Muro (23 i 24 de setembre), en horari de sis a huit de la vesprada. L'objectiu dels tallers serà donar a conéixer l’administració local i els procediments d’interés per a les persones estrangeres, així com per a saber com actuar davant una situació de gravetat.

En la primera sessió es donarà a conéixer l'administració local i les possibilitats que pot oferir a la ciutadania estrangera d'un municipi, destacant els procediments per a votar, l’obtenció de certificats d'empadronament, convivència i altres tramitacions administratives. A la segona sessió es tractarà com s’ha dactuar davant una situació de gravetat com un accident, repatriacions, pompes fúnebres i altres casuístiques semblants.