El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Manco posa un bus que connectarà els centres d'FP de la comarca

Un autobús en Alcoi
  • L’alumnat dels centres empadronat als municipis que integren la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat podrà sol·licitar la seua targeta de transport de l’STU+ i beneficiar-se de tarifes reduïdes per a viatjar

Un servei molt demandant en tots els municipis de la Mancomunitat Alcoià-Comtat i que estarà operativa en setembre. A preu molt reduït i amb 4 trajectes: dos d'anada i dos de tornada.

Els alumnes dels centres de Formació Professional de Muro, l’Alqueria d’Asnar, Cocentaina, Alcoi, Ibi, Onil i Castalla es beneficiaran d'un nou servei d'àmbit comarcal i que ha estat molt demandat per particulars i pels centres, i que de manera indirecta satisfà els interessos de l'empresariat, que reclama tradicionalment tècnics qualificats. L'alumnat disposarà de 4 trajectes al dia, dos d'anada i dos de tornada, pensats per a cobrir els torns de matí i vesprada dels centres d’estudis, que faran el recorregut des de Muro fins a Castalla, amb parades a l’Alqueria d’Asnar, Cocentaina, Alcoi, Ibi i Onil.

L’alumnat dels centres empadronat als municipis que integren la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat podrà sol·licitar la seua targeta de transport de l’STU+ i beneficiar-se de tarifes reduïdes per a viatjar. No obstant això, tota la ciutadania podrà fer ús del transport abonant la tarifa ordinària.

Segons el comunica de la Manco, aquest nou servei es presenta com una forma de vertebrar les comarques i facilitar l’accés als centres de Formació Professional, davant la creixent demanda d’aquest tipus d’estudis i la manca d’un transport públic que articule l’Alcoià i el Comtat amb la Foia.

STU
El Servei de Transport Universitari, del qual es beneficien unes 600 persones cada curs, és un servei públic crucial, ja que facilita la connexió entre les comarques i els centres d’estudis d’Alacant. Ara, amb l’STU+ que prestarà servei, a més, a l’alumnat d’FP, augmentarà la quantitat de persones beneficiàries i es posarà en marxa un transport públic necessari per a impulsar els centres d’estudis propers i vertebrar la zona.

Els preus i diferents tipus d’abonaments estan pendents de concretar, però seran similars a les que ja s’apliquen al Servei de Transport Universitari, amb tarifes ordinàries per a tota la població i altres subvencionades per a l’alumnat dels municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat.