El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Mancomunitat adapta els seus serveis d’Igualtat i de Prevenció d'Adiccions a l'estat de confinament

Per a posar-se en contacte amb la UPCCA, es pot telefonar al 695 511 572 o bé escriure al correu electrònic upcca@lamancomunitat.org.

La  Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ha adaptat tots els seus serveis a la situació derivada de la crisi sanitària per la COVID-19, entre els quals es troben els serveis d’Igualtat i de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives.

El personal d’Igualtat s’encarrega de dur un seguiment, per via telefònica o telemàtica, de les persones que ho necessiten. Des de la Mancomunitat es treballa en la difusió totes les campanyes vinculades amb la violència masclista, així com les diferents vies d’assistència a les dones, ja que el confinament pot augmentar el risc. A més, s’ha elaborat un quadern d’activitats de coeducació perquè les famílies puguen educar en igualtat els seus fills i filles des de casa. El telèfon d’Igualtat, 689 41 82 91, així com el correu igualtat@lamancomunitat.org estan disponibles per a qualsevol dona que requerisca ajuda o assessorament en aquestos moments.

En aquesta línia, ha realitzat diferents documents i infografies per tal de donar informació sobre el bon ús de les noves tecnologies i les xarxes socials durant el confinament; consells per a mantenir una bona comunicació familiar entre els pares i els fills, per tal d'evitar conflictes com a conseqüència de l'estrés i ansietat originada per la situació actual; pautes i mesures per a continuar amb el tractament per a aquelles persones que es troben en procés de rehabilitació per conductes addictives i ferramentes per tal d'afrontar psicològicament el confinament; així com consells per a deixar de fumar aprofitant la situació en la que ens trobem, incidint en el major risc que tenen les persones fumadores davant el COVID-19. Tota aquesta informació es pot trobar a les xarxes socials tant de la Mancomunitat com de la UPCCA de l'Alcoià i el Comtat.