El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Mancomunitat Alcoià-Comtat augmenta fins als 870.000 € el seu pressupost per a 2020

Obres a la canera mancomunada, que es posarà en funcionament en 2020.

L'aprovació s'ha dut a terme durant la celebració del plenari d'aquest 13 de gener, on ha prés possesió el representant de Benasau, Ignacio Palmer, última adhesió a la Mancomunitat. 

Amb un increment del 14 % respecte a 2019, la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat ha aprovat uns comptes per a 2020 valorats en vora 870.000 €. Amb aquest pressupost s'espera posar en marxa definitivament l'alberg caní, així com llançar un portal d'ocupació.

L'augment respon el major nombre de municipis adherits a l'òrgan supramunicipal, i a l'ampliació de serveis oferits. Les partides de major envergadura dels nous comptes corresponen al Servei de Transport Universitari (STU), que en el present curs ha augmentat el seu nombre d'usuaris, i l'alberg d'animals, que presumiblement es posarà en marxa al llarg de 2020.

Informen des de la Mancomunitat que aquests pressupostos permetran mantenir els serveis oferits en 2019 en matèria de Promoció Econòmica, Serveis Socials, Cultura o Turisme. També es consolidaran els serveis de recent creació, com Igualtat o Joventut, que per primera vegada disposaran de dotació pressupostària. A més, la recent incorporació d'una Agent de Desenvolupament Local (ADL) permetrà el llançament d'un portal d'ocupació i col·laborarà en el projecte de disseny del polígon mancomunat.

L'aprovació s'ha dut a terme durant la celebració del plenari d'aquest 13 de gener, on ha pres possessió el representant de Benasau, Ignacio Palmer, l'última adhesió a la Mancomunitat. Amb aquesta nova incorporació ja són 16 els municipis que formen part de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat.