El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Mancomunitat alerta del perill del consum d'alcohol en temps de Covid-19

Alcohol / Imatge lliure

L’alcohol és responsable de tres milions de morts cada any a escala mundial, i és la droga més consumida en els últims 12 mesos entre els estudiants de secundària, segons l’enquesta ESTUDES 2018-2019, realitzada a escala estatal.

'Amb l’alcohol, manteniu les distàncies', és la nova campanya de sensibilització de les Unitats de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) en la qual participa la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat per tal d'alertar dels perills del consum d’alcohol en temps de la COVID-19.

Aquest 15 de novembre es commemora el Dia Nacional Sense Alcohol. Aquesta jornada tots els anys és important, però en 2020 encara més, ja que s'alerta del perill de no mantenir les distàncies després del consum d'alcohol. La campanya consta de diferents cartells, que es faran públics entre el 12 i el 15 de novembre, en els quals es desmenteixen alguns dels mites relacionats amb el consum d’alcohol i la COVID-19. Durant la pandèmia s’han generat informacions errònies en relació amb el seu consum i el virus, com que l’alcohol pot protegir del contagi, que ajuda a afrontar millor la situació, o que és una opció vàlida per a desconnectar i relacionar-se.

Si bé les UPCCAs treballen amb especial èmfasi amb la població adolescent, per a prevenir la iniciació al consum o abús de substàncies, els missatges de la campanya estan dirigits a la societat en conjunt, ja que el consum d’alcohol està estés i normalitzat entre la població adulta. Amb el Dia Nacional Sense Alcohol es pretén conscienciar sobre els danys físics i psicològics que produeix aquesta substància a l’organisme. L’alcohol és responsable de tres milions de morts cada any a escala mundial, i és la droga més consumida en els últims 12 mesos entre els estudiants de secundària, segons l’enquesta ESTUDES 2018-2019, realitzada a escala estatal.

Les UPCCAs de la Comunitat Valenciana, que treballen al llarg de tot l’any aquest problema, s’han unit per a treballar de forma conjunta el missatge i donar-li una major visibilitat amb motiu d’aquest dia. La prevenció del consum abusiu d’alcohol és una tasca de la societat en conjunt i la conscienciació col·lectiva en aquests moments de pandèmia adquireix més rellevància que mai.