El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Mancomunitat celebra el Dia Mundial Sense Tabac amb una taula redona en línia

La taula rodona se celebrarà el dilluns 31 de maig a les 18:30 h i ací podeu inscriure's.

Una taula redona en línia sobre les diferents perspectives sobre tabaquisme i com deixar de fumar serà l’acte central del 31 de maig a les nostres comarques.

Les Unitats de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i de l’Ajuntament d’Alcoi, el Departament de Salut d’Alcoi i la Unitat d’Alcohologia i Tabaquisme d’Alcoi, amb la col·laboració de SOLC i l’AECC, han preparat diferents activitats amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac. L’objectiu d’aquestes activitats són previndre l’inici del consum de tabac, la informació al voltant dels seus efectes i la divulgació de tècniques per a deixar de fumar.

‘Perspectives sobre tabaquisme i com deixar de fumar’ és el nom de la taula redona, moderada per Raúl Sandoval, membre del comité de Viu Sense Tabac i secretari de l’àrea de tabaquisme de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR), en què intervindran Jorge Pascual, pneumòleg a l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi; Miriam González, psicòloga de l’AECC d’Alcoi i Marina Alta; i Joan Quiles, coordinador de l’Oficina Valenciana d’Acció Comunitària per a la Salut de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.  Aquesta se celebrarà el 31 de maig a les 18:30 h i ací podeu inscriure's.

 

Més activitats

A banda de la commemoració de la jornada mundial, dies abans també es publicaran distintes imatges a les xarxes socials de les entitats participants.

Les activitats també es traslladen als centres escolars. L’alumnat de 1r d’ESO dels centres de les comarques visualitzarà la campanya en vídeo ‘Que no t’enganyen. Que no t’enganxen’, centrada en la situació de la Unitat d’Alcohologia i Tabaquisme d’Alcoi i les dificultats de les persones que atenen, així com les conseqüències del tabaquisme i el desmentiment de mites i falses creences al respecte. Després de la visualització, l’alumnat participarà en un Kahoot en què es repassarà els continguts mitjançant un joc.