El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Mancomunitat, contra els regals sexistes

Cartell de la campanya

Segons la 'Manco', la clau per a fer regals sense caure en els estereotips sexistes és conéixer a la persona a qui s’obsequia i escollir el regal pensant en els seus gustos i aficions, evitar les compres impulsives i meditar quin detall li agradaria rebre a cada persona en concret.

La Mancomunitat de L'Alcoià i El Comtat llança una nova campanya nadalenca contra els regals sexistes. El seu lema és “El que posa en la carta als Reis d’Orient és el que importa. No hi ha regals femenins ni masculins”.

L'objectiu d'aquesta campanya creada pel Servei d’Igualtat de la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat és sensibilitzar sobre la necessitat d’acabar amb els estereotips en els regals de Nadal. La campanya naix per deixar de fomentar els rols de gènere.


Des de la infància molts joguets s’associen de forma diferenciada a xiquets o a xiquetes, inculcant estereotips de gènere i rols jerarquitzats: els colors blau i rosa, les temàtiques de joguets on les cures són femenines i la violència i l’acció masculines… Des de la Manco asseguren que "regalar joguets que no encaixen en aquests estereotips és regalar llibertat i permetre que xiquets i xiquetes entenguen que poden escollir els joguets, les aficions i les preferències lliurement, potenciant la seua imaginació i creativitat, i respectant els seus sentiments".


Però no és una tendència que es limite a la infància, ja que també a l’edat adulta es mantenen aquests costums, associant per exemple que un bon regal per a una dona és un producte cosmètic i per a un home són més adients els dispositius tecnològics. La clau per a fer regals sense caure en els estereotips sexistes és conéixer a la persona a qui s’obsequia i escollir el regal pensant en els seus gustos i aficions, evitar les compres impulsives i meditar quin detall li agradaria rebre a cada persona en concret.