El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Mancomunitat de l'Alcoià-Comtat, compromesa amb la prevenció de les conductes addictives

La Unitat Canina de la Policia Local d’Alcoi col·labora amb la UPCCA.

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) va ser creada amb l’objectiu de donar suport en matèria de prevenció de conductes addictives a tota la ciutadania, especialment als municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat que no compten amb aquest servei.

Mitjançant la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de l’Alcoià i el Comtat, mil joves dels municipis de la Mancomunitat han participat en campanyes i programes de prevenció.

La tasca de la UPCCA se centra en un servei de treball en grup, adreçat als joves, en centres educatius i escoletes d’estiu, però també ofereix atenció individualitzada i per a famílies.

Quant al treball col·lectiu, cal destacar els tallers preventius relacionats amb el consum d’alcohol, cànnabis, joc patològic, noves tecnologies, conducció i sexualitat. També s'han dut a terme accions com la del Dia Mundial Sense Tabac,  la campanya de consum responsable d'alcohol, així com una activitat d’oci i temps lliure, a través d'una visita al parc temàtic Terra Mítica.

En l’àmbit individual i familiar s’ha atés al voltant de vint casos al llarg de l'any i s'ha realitzat  un taller per a pares titulat ‘Ferramentes per a un bon ús de les noves tecnologies’.

La UPCCA ha col·laborat amb diferents organismes, com la Unitat Canina de la Policia Local d’Alcoi, els diferents cossos de Policia Local dels municipis, el Departament de Psicologia de la Salut de la Universitat Miguel Hernández d’Elx o la societat científica.