El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Mancomunitat de l'Alcoià Comtat comptarà amb una oficina per potenciar la rehabilitació d'edificis

Formarà part de la xarxa pilot d'oficines Xaloc, on es vol afavorir els tràmits i gestions a ciutadans i entitats en qüestions relacionades amb la regeneració urbana. L'objectiu final és fomentar la rehabilitació d'edificis i poder oferir vivenda diga a tota la ciutadania.

La Mancomunitat de l'Alcoià i Comtat disposarà d'una oficina Xaloc, dins del projecte pilot de la conselleria d'Habitatge per a potenciar la regeneració urbana i la rehabilitació d'edificis. Serà un servei de finestreta única per a tots els tràmits relacionats amb l'habitatge: rehabilitació d'edificis, regeneració urbana, o gestió d'hàbitat; a més de ser una unitat de l'Observatori Local de l'Habitatge.

Des de la Mancomunitat expliquen que aquesta oficina suposarà un "servei proper i una atenció directa", amb la idea de facilitar tràmits i gestions als ciutadans. S'ubicarà a l'Àgora d'Alcoi, on la Mancomunitat té també la seua seu. Està previst que el president de la Mancomunitat signe el conveni amb la conselleria d'habitatge en les pròximes setmanes, i en eixe moment es posarà en marxa i s'obrirà al públic.

La Xarxa Xaloc té com a objectiu final facilitar l'accés a una vivenda digna a tota la ciutadania. Forma part del Pla Hàbitat 2020-2030 de la vicepresidència segona de la Generalitat, que també s'inclou en el projecte europeu Horizon 2020 que vol accelerar la rehabilitació d'habitatges. El projecte Xaloc compta amb 111.500 euros per a una anualitat, que començarà en el moment se signen els convenis.