El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Mancomunitat de Serveis Socials Mariola reclama que es vacune els seus professionals

Imatge genèrica de la vacuna

Diferents entitats reclamen que es vacune aquests professionals, ja ho han fet des de la Junta de Personal de l'Ajuntament d'Alcoi i ara des de la Mancomunitat de Serveis Socials Mariola.
 

Com està passant en molts municipis, se senten crítiques perquè els treballadors de serveis socials no han estat considerats prioritaris en la vacunació, però si personal essencial en la pandèmia.

Segons expliquen des de la Mancomunitat Mariola, 25 professionals formen els Serveis Socials que atenen als pobles del Comtat, i tan sols 4 han rebut la vacuna. "Tan sols dos persones han estat vacunades per ser membres de Serveis Socials i altres dos persones estan vacunades per altres entitats externes a aquesta administració pública", assegura la presidenta de la Mancomunitat Xelo Cascant.

Així, la Mancomunitat sol·licita "que es vacune el seu personal com més prompte millor i lamenten que encara hi haja professionals dels Serveis d'Atenció Domiciliària (SAD) sense rebre la primera dosi, tot i que han estat en contacte directe ininterromput amb persones grans i grans dependents des de març de 2020. Potser caldria per part de l’Administració una reflexió al voltant del concepte «treballador essencial»".

No és la primera entitat que mostra aquesta queixa, i ja ho ha fet la Junta de Portaveus de l'Ajuntament d'Alcoi. Les queixes es dirigeixen a la Conselleria de Sanitat, qui gestiona l'estratègia de vacunació del Ministeri de Sanitat.