El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Mancomunitat es consolida formant els òrgans de Govern

La Mancomunitat va aprovar l'adhesió d'Alcosser de Planes./ CEDIDA

Aquest dilluns es va celebrar el primer plenari per aprovar la Junta de Govern, la Comissió Especial de Comptes, la Secretaria i intervenció i l'adhesió d'Alcosser de Planes a l'ens comarcal

La Mancomunitat de Municipis de l'Alcoià i el Comtat va celebrar aquest dilluns a la vesprada la primera sessió plenària després de la seua constitució oficial el passat 1 de febrer. Excepte el municipi de Balones, tots els ajuntaments restants van estar representats en aquesta primera sessió de treball en la qual es van fixar, entre altres qüestions, la periodicitat dels Plenaris de la Mancomunitat. Rafa Climent, alcalde de Muro pel BLOC i President de l'ens comarcal, va conduir aquesta sessió en la qual es va fixar que el Plenari ordinari de la Mancomunitat es celebrarà cada tres mesos, excepte petició expressa d'algun ajuntament o la necessitat de tractar algun tema a fons. Sempre el primer dilluns de mes, evitant així possibles coincidències amb la celebració de les sessions en cadascun dels municipis constituents.

Així mateix, es va nomenar a Alfredo Carbonell Clarí com a secretari interventor de la unió de localitats de l'Alcoià i Comtat. Carbonell era fins ara funcionari de l'Ajuntament d'Alcoi, tasca que compaginarà a partir d'aquest moment amb la secretaria de la Mancomunitat, exercint funcions de control i fiscalització interna, així com l'assessorament legal preceptiu de l'òrgan supralocal.

D'altra banda, es van oficialitzar els càrrecs que formaran a partir d'avui mateix la Junta de Govern, un òrgan necessari en tractar-se d'una Mancomunitat que reuneix a més de 20.000 habitants. D'aquesta manera, al càrrec de Rafa Climent com a President s'uneixen Toni Francés (alcalde d'Alcoi) com a Vicepresident 1º, Toni Belda (alcalde de Banyeres) com a Vicepresident 2º), i Rafa Briet (alcalde de Cocentaina), Jaume Pascual (alcalde de l'Alqueria) i Sari Recio (alcaldessa de Benimarfull) com a vocals.

També es va constituir la Comissió Especial de Comptes, que serà l'el únic òrgan informatiu requerit de moment. En aquest segon cas Climent cedeix la Presidència a Ramón Albero (edil de Banyeres), i les vocalies seran ocupades per Luís Tomás (alcalde de Beniarrés), Josep Manel Francés (alcalde d'Agres), José Sanz (alcalde d'Alfafara), Paco Agulló (edil d'Alcoi) i Elisa Genís (edil de Muro).

Seguint l'ordre dels punts del dia es va formalitzar l'adhesió a la Mancomunitat de municipis d'Alcosser de Planes, amb la presència entre el públic (pràcticament nul) de la seua alcaldessa Sonsoles Silvestre.

Finalment, i dins del torn obert de paraula, l'alcalde de Beniarrés Luís Tomás va manifestar l'interès del seu municipi per unir-se a l'estudi de viabilitat per a determinar la conveniència de mancomunar els serveis de recollida de brossa, del que de moment formaven part Alcoi, Cocentaina i Muro. Davant la proposta, la resta d'alcaldes, alcaldesses i edils es van sumar a aquesta petició. Per la seua banda, Climent els va avançar que per a facilitar els tràmits als tècnics que a hores d'ara ja estudien la proposta, seria convenient facilitar tota la informació que, sobre el tema, tinguen ja els consistoris.

Contactes amb la Foia

Rafa Climent va confirmar en acabar el Plenari que ja s'han establert, encara que no de forma oficial, els primers contactes amb algunes poblacions de la Foia de Castalla. Climent esmentava Ibi, Castalla, Onil i Tibi com algunes entre les quals s'han mantingut converses, i assegura que al menys dos d'elles han mostrat especial interés per integrar-se a la Mancomunitat de Municipis de l'Alcoià i el Comtat.