El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Mancomunitat i el CEEI incentiven la creació de 10 projectes empresarials en 2018

El president de la Mancomunitat de l'Alcoià-Comtat, Manolo Gomicia, i el director del CEEI Alcoi-Valencia, Jesús Casanova.

Les dues entitats han firmat el seu tercer conveni de col·laboració dins del projecte anomenat 'Agència d'Impuls a l'Emprenedor i l'Empresa Comarcal'. Es tracta d'una iniciativa de suport a empreses i emprenedors que durant 2018 ha afavorit la creació de 10 noves empreses i ha oferit fins a 109 accions d'assessorament.

La signatura del conveni per a l'any 2019 s'ha realitzat aquest 15 de gener per part del director del CEEI Alcoi-Valencia, Jesús Casanova, i el president de la Mancomunitat de l'Alcoià-Comtat, Manolo Gomicia. Casanova ha volgut fer un balanç de les accions conjuntes que durant 2018 s'han fet des de l'Agència d'Impuls, "xifres similars a les de 2017", ha puntualitzat el dirigent del CEEI.

Xifres de 2018

El nombre d'empreses de nova creació i d'accions d'assessorament ha estat idèntic respecte a l'any 2017. On hi ha hagut un increment és en el nombre d'empreses que han rebut suport per al seu desenvolupament, fins a un total de 7, per les 4 de 2017. El 78% de les consultes les han protagonitzat emprenedors, mentre que la resta les han realitzat empreses ja consolidades. La majoria de consultes han sigut d'empresaris i emprenedors d'Alcoi, encara que també d'un important nombre d'altres municipis de la Mancomunitat.

Gomicia ha fet valdre la tasca conjunta d'ambdues entitats, assegurant que així es "permet relacionar als emprenedors i fomentar la interacció entre ells", donant com a resultat nous contactes de negoci. A més ha destacat la importància de fer que els joves empresaris puguen emprendre projectes als seus municipis, evitant que l'activitat empresarial es concentre exclusivament en els nuclis urbans.

El nou gerent de la Mancomunitat, Arnaldo Dueñas, ha estat present durant l'acte de signatura a la sala Àgora, en el que ha estat el seu primer acte oficial des que ostenta el càrrec.