El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Mancomunitat planteja turisme d'experiències i cicloturisme per al 2018

Manolo Gomicia, Jaume Pascual i Mariona Carbonell expliquen el turisme de 2018 / R. Lledó
El balanç de 2017 i les activitats futures s'han presentat a l'Alqueria

La Mancomunitat de l'Alcoià i El Comtat ha pressupostat en 300.000 euros les activitats per fomentar el turisme a 2018. Un dels pilars fonamentals és la creació d'una ruta de més de 180 quilòmetres que uneix els 12 municipis de la 'Manco'. Altres de les activitats que es proposen es basen en el turisme d'experiències com és el cas de jornades gastronòmiques, oleoturisme o concursos de fotografia. Totes les activitats han estat presentades a l'Alqueria davant d'alcaldes i regidors.

Manolo Gomicia, president de la Mancomunitat, ha destacat que la voluntat de 2018 "és mostrar tota l'experiència que tenim" gràcies al Pla de Competitivitat turística ja iniciat amb l'Agència Valenciana de Turisme i la Diputació d'Alacant. Gomicia ha afegit que "el turisme no pot tindre un aspecte local, sinó comarcal".

Mariona Carbonell, gerent de la Manco, ha fet balanç del turisme en 2017. S'han invertit vora 270.000 euros i la majoria d'activitats s'han dut a terme amb l'Associació Serra Mariola. Algunes d'elles han estat la de senyalitzar aspectes turístics de diferents municipis, insercions publicitàries en mitjans de comunicació comarcals, regionals i nacionals. També s'ha iniciat la primera fase del centre d'interpretació turística de l'Orxa. Com a accions complementàries de difusió, s'ha assistit a les fires d'Intur (Valladolid) i a FITUR (Madrid).