El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Mancomunitat premia els millors projectes i empreses de les nostres comarques per novena vegada

S'han lliurat premis en 5 categories amb una partida de 4.200 euros

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ha donat a conéixer els guanyadors del seu IX Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors. Les idees són molt variades, arrelades al territori i, també, aborda reptes actuals i futurs. En les 5 categories ha lliurat un total de 4.200 euros.

Els premis tenen com a objectiu promoure el talent i l’emprenedoria a les comarques, per tal d’impulsar les persones que acaben de llançar la seua empresa o estan desenvolupant un projecte per a constituir-la.

El Premi Millor Empresa, dotat amb 1.500 €, ha sigut atorgat a Alejandro Ripoll Luna per l’empresa 'SOS Servicios', una aplicació que permet contractar, senzillament i ràpida, serveis com cura d’infants i persones majors, neteja, classes particulars, etc., per hores.


L’empresa 'HUGOFRUITS S.L.', de Luis Olcina Francés, dedicada a la producció i comercialització de cireres ecològiques i amb base al municipi de Gorga, ha estat guardonada amb el Premi Millor Empresa Eco-sostenible, dotat amb 1.000 €.

A l’apartat de projectes, s’ha seleccionat la candidatura de Karina Santamaría Pavlova, 'Citrus S.L.', una iniciativa per a aprofitar el rebuig de les taronges per a l’elaboració de productes de neteja i higiene, com a Millor Projecte Empresarial, amb un premi de 900 €.

El Premi Millor Projecte Eco-sostenible, dotat amb 400 €, ha sigut atorgat a Esteban Ponsoda Priego pel projecte 'Autoconsumo en pisos', dedicat a l’aprofitament d’espais reduïts a les vivendes per a la instal·lació de tecnologia fotovoltaica. Per últim, el seleccionat com a Millor Projecte Agropecuari o Alimentari, també dotat amb 400 €, ha estat el presentat per Nunzio Longhitano amb el nom 'Sabores de la tierra', enfocat a l’exportació de productes alimentaris de les comarques.

Per a Blas Calbo, president de la Mancomunitat, "l'edició del concurs d’enguany és especial, per la situació complicada que vivim amb la pandèmia. És molt esperançador veure com, amb tot, hi ha qui posa el seu talent i els seus esforços perquè les comarques seguisquen avançant".


El tribunal d'aquesta edició ha estat format per referents de l'emprenedoria de les nostres comarques amb membres del CEEI Alcoi - València, Jovempa, FEDAC, IDEAS-UPV del Campus d’Alcoi de la UPV, la Cambra de Comerç d’Alcoi i, per descomptat, la 'Manco'.