El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Mancomunitat promourà accions amb el col·lectiu LGTBIQ+ gràcies a l'acord amb Ponts d'Igualtat

Blas Calbo i Aitor Pla / Mancomunitat

Es contemplen activitats com xarrades a centres educatius, la celebració de dies assenyalats com el de la visibilitat trans, el dia contra la LGTBIfòbia o l’orgull, així com el dia contra la LGTBIfòbia a l’esport.

Aitor Pla, president de Ponts d’Igualtat, i Blas Calbo, president de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, han signat un conveni per tal de reforçar el compromís de la Mancomunitat en la lluita contra les desigualtats en el col·lectiu LGTBIQ+.

L'objectiu del conveni és desenvolupar actuacions conjuntes encaminades a "aconseguir la completa igualtat de totes les persones, independentment de la seua orientació sexual, identitat o expressió de gènere", segons ha informat l'òrgan supracomarcal en un comunicat.


La Manco i Ponts d’Igualtat sumaran forces a l’hora d’atendre i planificar actuacions adreçades a la lluita per la igualtat del col·lectiu LGTBIQ+. Es contemplen activitats com xarrades a centres educatius, la celebració de dies assenyalats com el de la visibilitat trans, el dia contra la LGTBIfòbia o l’orgull, així com el dia contra la LGTBIfòbia a l’esport. Aquest conjunt d’accions està dirigit a assolir una finalitat comú com és, segons la Manco, el "suport al col·lectiu LGTBIQ+ i la lluita per la igualtat real a les comarques, fomentant la salut i la participació social i cultural inclusiva per a totes les persones".

Servei d'Igualtat

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ja disposa, des de 2018, d’un Servei d’Igualtat que proporciona atenció i assessorament en matèria d’igualtat i prevenció de les violències de gènere als pobles, de forma itinerant.

Amb aquest nou conveni, es reforçarà el compromís de la Mancomunitat per la igualtat posant especial atenció al col·lectiu LGTBIQ+.