El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La meitat de viatgers i el triple de despesa. El balanç de Guanyar Alcoi dels últims 20 anys de transport urbà

Autobús híbrid que Alcoi disposa en termini de prova durant 6 mesos.

Guanyar adverteix que no signarà cap acord que no incloga el rescat de la gestió, la concessió de la qual caduca en 2020. A més, plantegen canvis en el servei com ara la remodelació de línies, la reducció de la mida dels vehicles, o l'augment de la freqüència de pas.

El servei de transport públic en Alcoi des de 2001 ha baixat dels 2’46 als 1’30 milions de viatgers, i ha tingut un increment de la despesa dels 671.000 € fins a vora 1.900.000 €. Aquestes són les xifres que contemplen des de Guanyar Alcoi, formació que demana l'elaboració d'estudis per a fer més eficient el servei d'autobusos.

"La privatització ha estat una ruïna i el servei és deficient". Així ho afirma el número 2 en la llista municipal de Guanyar, Pablo González, qui considera que no hi ha "cap justificació" per a dur endavant la titularitat privada del servei. A la creixent despesa i la perduda de passatgers González suma l'encariment dels preus públics. "Els usuaris paguen un autobús car i el conjunt de la ciutadania ha de fer front a un forat econòmic creixent" assegura el candidat.

Des del punt de vista laboral també destaquen les denúncies de precarització en l'ocupació d'alguns treballadors de l'empresa. "Molts treballadors i treballadores de l'empresa han hagut de patir les conseqüències de la precarització en el seu lloc de treball quant a les infraestructures, denunciades per un treballador de l'empresa i recollides per la Inspecció de Treball en 2018", afirma el candidat.

Guanyar Alcoi assegura que la recuperació de la gestió del serveis d'autobusos és irrenunciable per a la plataforma, i González adverteix la resta de partits: "que ningú ens busque per prolongar aquesta estafa a les butxaques de les alcoianes i alcoians"

 

Taula estadística facilitada per Guanyar Alcoi.