El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Germán Llorca,

Germán Llorca

La merda dels gossos

He de reconéixer que la mesura sobre identificar la caca dels gossos amb una anàlisi genètica em va semblar un poc excessiva. No és excessiu, no obst…

He de reconéixer que la mesura sobre identificar la caca dels gossos amb una anàlisi genètica em va semblar un poc excessiva. No és excessiu, no obstant, intentar evitar que els propietaris d’alguns gossos deixen la merda dels seus animals enmig del carrer. Entre fer anàlisi genètiques i no fer res, es possible que hi haja solucions intermèdies.

El cagalló que vostés veuen a la fotografia estava fresc. I el porc o porca que duria al gos que el va fabricar, va decidir deixar-lo on me’l vaig trobar jo; és a dir, just davant la porta de la cotxera on aparque. Què volen que els diga... el comportament d’esta persona és, com a mínim, incívic. Com igual d’incívic és reballar papers, cigarrets i altres porqueries vàries a terra.

Vaja per davant, que estic convençut que la majoria (o una majoria) de propietaris i propietàries de gossos, netegen el que embruten els seus animals. Inclús comença a haver consciència també sobre el pixum que també fan els animalets (que és molt corrosiu, com tots els productes que contenen amoníac). És fàcil trobar qui a més de netejar la caca, renta amb un polvoritzador d’aigua (o d’aigua i sabó) el pipi que el seu gos acaba de fer sobre una cantonada, un fanal, o un senyal de tràfic.

El problema és sempre amb la minoria que no ho fa. El problema és amb eixa espècie d’animal que es creu en el Cim de l’Evolució i que pensa que a mi, o a qui siga, ens agrada trobar-nos la merda del seu gos davant de la porta de nostra casa. La veritat és que no ens agrada. Com no ens agrada, en general, que certes persones pensen que el carrer és com un abocador, femer, escombrera, o la porquera que probablement siga sa casa. Més aïna, tot el contrari.

Insistisc, la idea de les anàlisis genètiques em sembla excessiva, però potser implementar un sistema progressiu de multes i sancions seria més efectiu a llarg termini. I tot en un període de temps raonable i que es considerara necessari. Primer, una campanya informativa de sensibilització i conscienciació. Acompanyada a ser possible amb la implementació en tota la ciutat d’espais on els propietaris de gossos puguen dur-los a pixar i cagar. I després, quan foren sorpresos no retirant la caca; a la primera, una nota informativa sense sanció. A la segona, 300 euros i a la tercera, 3000 euros i retirada de l’animal durant dos mesos (per exemple).

I sí, són una minoria les persones incíviques... però es que fa tanta ràbia pensar la poca consideració que alguns tenen cap a la resta de la ciutadania...

Germán Llorca