El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La micologia es planteja com un motor del turisme d’interior a Alcoi i les comarques

La Font Roja compta amb unes 1000 especies diferents de bolets, de les quals unes 100 són comestibles.

La jornada sobre turisme micològic i desenvolupament sostenible del mig rural organitzada per la Cambra de Comerç d'Alcoi ha volgut posar en valor la cultura del bolet des de distints àmbits: recol·lecció, gastronomia, etc. amb la intenció de incentivar el turisme d'interior en els mesos de tardor

El passat dimarts 23 de novembre el CIP FP Batoi va acollir la Jornada sobre turisme micològic i desenvolupament sostenible del mig rural. Un esdeveniment organitzat per la Cambra de Comerç d’Alcoi que ha tingut com a objectiu posar en valor la cultura micològica del territori de l’interior com un potencial per a crear turisme.

La Font Roja compta amb unes 1000 especies diferents de bolets, de les quals unes 100 són comestibles. La jornada ha intentat posar en valor el coneixement de la immensa varietat d’espècies, algunes d’elles tòxiques i inclús mortals, però moltes altres aplicables a la gastronomia.

La regulació de la recol·lecció ha sigut també un dels grans temes a tractar, un fet important ja que és esta la que atrau a nombroses persones a les serres d’Alcoi i comarca.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Antoni Francés, que va destacar l’impuls que els bolets poden donar en tardor al turisme de la localitat. Mentre que el Director General de Turisme, Herick Campos, va explicar la importància de la micologia en nombrosos àmbits per diversificar l’oferta turística que ja compta amb una oferta cultural i rural de primer ordre.