El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La millor notícia de l'any: Adéu al peatge de l'autopista

Adéu al peatge

Ara bé, no queda clar què passarà amb els transportistes i si s'aplicarà alguna taxa directa o indirecta en un futur. També cal ressaltar que de Tarragona a Barcelona es continua pagant l'autopista

Pocs anys arranquem el nou any amb una notícia tan bona per als ciutadans de les comarques. Des de es 22 hores del 31 de desmbre, anar a Benidorm, València o Tarragona és debades per l'autopista. Es fa justícia, per fi, amb un gran agravi perllongat des de fa massa anys.

Anar a Benidorm des d'Alacant, o a Gandia, o a La Vila Joiosa, València i fins i tot Tarragona sense haver de pagar. Això és real i no és una innocentada. L'Estat ha eliminat el pagament del peatge de l'AP7 entre Alacant i Tarragona per als turismes i es compleix així amb una reivindicació històrica i es supera un agravi important que patien els ciutadans d'aquestes comarques. Per què per anar a Madrid no cal pagar i per a anar a Barcelona sí?

Els ciutadans de les comarques i també els turistes s'alliberen d'un gran pagament que sempre calia afegir com a despesa per a anar a un concert, a un partit de futbol o a estiuejar a la platja. Cal tenir en compte que l'autopista es continua pagant entre Tarragona i Barcelona, tram que no correspon a l'empresa AUMAR.

Algunes incògnites

No queda clar, no obstant això, què passarà amb els camions i si aquesta mesura és permanent o caldrà pagar algun altre impost directe o indirecte. La incògnita està damunt de la taula.

Els transportistes ja han manifestat les seues sospites i pensen que d'ací a poc temps se'ls aplicarà una tarifa fixa dependent dels viatges que facen i del tonatge dels seus camions. A més, hi ha un altre sistema que opera, per exemple a Portugal, que detecta el pas dels vehicles per l'autopista i carrega automàticament l'import en el compte del ciutadà.

L'única cosa clara és que el peatge ha desaparegut. La resta és una incògnita.